12 Şubat 2023 18:13

Depremde yıkılan iki yıllık binayı eski MÜSİAD Malatya şube başkanı yaptırmış

Deprem nedeniyle yıkılan binaları yapan mütteahidler ve şirketler bir bir ortaya çıkıyor. Malatya'da yıkılan yapılardan biri de Poyraz İnşaat'ın Seyr-i İstanbul isimli iki bloklu sitesi oldu.

Fotoğraf: @twitoblomov/Twitter

Paylaş

Nisa SUDE DEMİREL
İstanbul

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda 10 ilde yüzlerce bina yıkıldı. Vatandaşlar yıkılan binaların yapımında sorumluların cezalandırılması talebini yükseltirken bazı binaların inşasını üstlenen şirketler ise bir bir ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de Malatya merkezli Poyraz İnşaat.

“MALATYAMIZ İÇİN SES GETİREN PROJELER”

Depremde Malatya’da yıkılan binalardan biri de Seyr-i İstanbul isimli iki bloklu site. Binanın inşaatı 2020 yılında tamamlanmış. Henüz 3 yılı doldurmayan bina, depremden sonra yerle bir olmuş. İnşaatı yapan firma ise sahibi Muharrem Poyraz olan Poyraz İnşaat. Muharrem Poyraz bundan önceki dönemde Malatya şubesi Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanlığı yapmış. MÜSİAD’ın 21. Genel Kurul’da yeniden şube başkanı seçilen Muharrem Poyraz göreve geldiği ve Seyr-i İstanbul sitesinin inşaatını yaptıkları 2019 yılı itibariyle birlikte birçok faaliyete imza attıklarını ifade ederek, “İlimizde hem üyelerimiz hem de Malatya’mız için ses getirecek projelere imza attık” demiş.

İNTERNET SİTELERİNİ KAPATTILAR

Poyraz İnşaat’ın yaptığı 3 yıllık 13 ve 14 katlı iki bloktan oluşan sitenin yıkıldığı ve birçok insanın enkaz altında kaldığı ortaya çıktıktan sonra Poyraz İnşaat internet sitesini kapattı.

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Madrid'de 200 binin üzerinde sağlıkçı, sağlık politikalarına karşı eylemdeydi

SONRAKİ HABER

Milli basketbolcu Nilay Aydoğan depremde hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...