12 Şubat 2023 20:54

EMEP’ten videolu çağrı: Dayanışma yaşatır, rant öldürür

Deprem sonrası iktidarın halkın dayanışmasını engelleyen tutumuna tepki gösteren Emek Partisi, "Dayanışma yaşatır, rant öldürür. Unutmayalım, yaşamak için örgütlenelim" dedi.

EMEP'in videosundan ekran görüntüsü.

Paylaş

Emek Partisi bir video yayımlayarak iktidarın depremden sonraki dayanışmayı etkisizleştirmeye çalışan tutumunu eleştirdi, dayanışma ve örgütlenme çağrısında bulundu.

Mesajda, deprem vergileri ile duble yollar yapıldığı itirafı hatırlatıldı, "Yurdun dört bir yanından giden yardımlar, üzerine çökülecek servet değil" denildi. Deprem bölgelerinden gelen şiddet görüntülerine de tepki gösterilen açıklamada, "Göz göre göre kaos çıkarılmasına, ‘yağmacılara müdahale ediyoruz’ gerekçesiyle bölgeye şiddet girmesine göz yumulamaz" ifadeleri yer aldı.

"Dayanışma yaşatır, rant öldürür. Unutmayalım, yaşamak için örgütlenelim" denilen açıklama şöyle:

"10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bini aştı. İktidar seyretti, halk seferber oldu. Milyonlarca el afet bölgesine uzandı. 72 saat sonra ortaya çıkan iktidar önce OHAL ilan etti, ardından halkın yaralarını sarmak yerine dayanışmayı etkisizleştirmek, siyasi sonuçlarını bastırmak, halkın tepkisini yönlendirmek için bir çabaya girişti.

Yurdun dört bir yanından giden yardımlar, üzerine çökülecek servet değil. Göz göre göre kaos çıkarılmasına, ‘yağmacılara müdahale ediyoruz’ gerekçesiyle bölgeye şiddet girmesine göz yumulamaz.

Emek Partisi olarak tüm Türkiye halklarına sesleniyoruz: Organize olalım, bize ait olana ve dayanışmaya sahip çıkalım. Çünkü dayanışma yaşatır, rant öldürür.

Unutmayalım, yaşamak için örgütlenelim…" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’da, Masha Amini eylemlerinde tutuklanan kadın gazeteci kefaletle serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Deprem gönüllüleri anlatıyor: Devletin organizasyon sorunu devam ediyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa