13 Şubat 2023 02:17

İçişleri Bakanı yardım malzemelerini halktan istedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin merkezi Maraş’ta yaptığı açıklamada “Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin” dedi.

Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata/AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kriz Merkezinde açıklama yaptı. “Malzeme iki üç gün gelmedikten sonra aziz milletimizin yüce gönüllülüğü ile bütün bölgeye malzeme aktı, pik yaptı” diyen Soylu, devamında “Aziz milletim elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin” ifadelerini kullandı.

Maraş’ta 4 bin 497 enkazda çalışma yapıldığını, Afşin, Ekinözü, Andırın, Çağlayan Cerit, Göksun, Pazarcık ve Türkoğlu’nda arama kurtarmanın bittiğini söyleyen Soylu, “Elbistan’da 318 enkazdan 9 enkaz kaldı, orada da arama kurtarma yarın bitecek. Nurhak’ta da 299 binadan bir binada arama kurtarma devam ediyor. İki merkez ilçemizde arama kurtarma çalışması devam etmektedir” dedi.

"MALZEME BULMAKTA ZORLANACAĞIZ"

Ayrıca Maraş’a toplam 1113 tır geldiğini söyleyen Soylu, “Malzeme iki üç gün gelmedikten sonra aziz milletimizin yüce gönüllülüğü ile bütün bölgeye malzeme aktı, pik yaptı. Birinci gün buradaydık, ertesi sabah yollar kapalı, havalimanı kapalı olduğu için vatandaşımızın durumuyla karşılaştık ve burada tüm marketlerimizi polis eşliğinde açtık ve içindeki malzemeleri vatandaşlarımıza dağıttık. Olağanüstü bir durum olduğu için o gün ihtiyaçları bu şekilde karşıladık. Deniyor ki ‘Tırlar depolara konuldu, artık malzeme göndermeyin.’ Aziz milletim elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin. Yarın öbür gün malzeme bulmakta zorlanacağız. Şu an havadan ve karadan ulaşamadığımız köy söz konusu değil. Ekiplerimiz bütün köylere ulaştı. Depolarımız malzeme bekliyor” diye konuştu.

Soylu yağmacılık iddialarına ise “Yaşadığımız tek güvenlik sorunu yağmacılık değil yalancılıktır. Allah hepimizi muhafaza etsin bundan” şeklinde karşılık verdi.

AKP iktidarı bir süredir depremlerin ardından ‘asrın felaketi’ diyerek sorumluluğu gizleme çabası içine girerken, Soylu da “Burada bir Ebrar sitesi var, burada ölen sayısı Elazığ depreminde ölen sayısının 6 katıdır. Bunun için burada büyük bir afet olayı ile karşı karşıya kaldığımızı bir kere daha huzurunuzda ifade etmek istiyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın iddia ettiği gibi, “Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değil” midir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa