13 Şubat 2023 10:09

437 öğrenci topluluğundan ‘Yüz Yüze Eğitim Koşulları Sağlansın’ kampanyası

Öğrenciler ODTÜ öğrenci topluluklarının çağrısıyla  uzaktan eğitim ve KYK yurtlarının depremzedeler için boşaltılmasına karşı ‘Yüz Yüze Eğitim Koşulları Sağlansın’ başlıklı imza kampanyası başlattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Üniversite öğrencileri ODTÜ öğrenci topluluklarının çağrısıyla uzaktan eğitim ve KYK yurtlarının depremzedeler için boşaltılmasına karşı ‘Yüz Yüze Eğitim Koşulları Sağlansın’ başlıklı imza kampanyası başlattı. İmza metninde, “Uzaktan eğitim adı altında, alternatif çözümleri mali sebeplerle bir kenara koyup hem eşitsizliği artıracak hem de eğitim hakkının önüne geçecek çözümlerde karar kılınmasını kabul etmiyoruz” denildi.

Şu ana kadar ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Çukurova, Ege, Hacettepe, İstanbul, İYTE, İzmir Ekonomi, İzmir Demokrasi, Dokuz Eylül, Kocaeli, Koç, Marmara, 19 Mayıs, Uludağ ve Yalova üniversitelerinden 437 bileşenin imzacı olduğu metinde, uzaktan eğitim için gerekli koşulların sağlanmamasından kaynaklı alınan uzaktan eğitim kararının ve KYK yurtlarının depremzedelere açılmasının bir çözümsüzlük yaratacağı vurgulandı.

Eğitim süreci başlatılmadan önce öncelikli olarak depremzede öğrencilerin sağlıklı yaşam koşullarının ve güvenliklerinin sağlanması gerektiği belirtilen metinde, “Depremi yaşayan halk, halihazırda yardımların ve ekiplerin devlet tarafından yeterli koordinasyon ile yönetilememesi sebebiyle yalnız bırakılmış hissederken; sosyal bir alan olan üniversitelerin online olması depremzede öğrencileri bu sosyal yaşam inşasından uzaklaştıracak ve yaşatılan tahribatı katlayacaktır. Deprem bölgelerinde yaşamayan öğrenciler açısından da uzaktan eğitim kararı teorik eğitimlerin verimini düşürmenin yanı sıra, uygulamalı eğitimi işlevsiz hale getirmektedir. Ülkemizin her bölgesinde binlerce otel tam kapasite kullanılabilecekken, misafirhaneler, kamu tesisleri depremzede ailelere açılabilecekken eğitimin ikinci plana atılmasını asla kabul etmiyoruz. Boş konut stoklarının, belirli bir grup insanın elinde bulunan milyonlarca boş evin depremzedelere açılabileceğini biliyoruz. Uzaktan eğitim adı altında, alternatif çözümleri mali sebeplerle bir kenara koyup hem eşitsizliği artıracak hem de eğitim hakkının önüne geçecek çözümlerde karar kılınmasını kabul etmiyoruz” denildi.

Öğrencilerin talepleri şöyle:

  • “Başta hükümet, üniversite rektörlükleri, YÖK ve tüm yetkililer tarafından alınan bu kararın iptal edilmesini.
  • Bütün olanakların depremin yarattığı yıkımı en aza indirmek üzere kullanılmasını ve yüz yüze eğitimin başlaması için tüm koşulların hazırlanmasını
  • Kamu ve özel konaklama alanlarının depremzedeler için ücretsiz açılmasını
  • Üniversite yönetimlerinin depremden etkilenen tüm öğrenciler için psikolojik destek hizmetlerini hızlı ulaşılabilir ve ücretsiz şekilde sağlamasını, travma vb. alanlarda uzmanlaşmış kadro alımları yapılmasını talep ediyoruz” (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kastamonu'da yolcu otobüsü devrildi: 30 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa