13 Şubat 2023 11:09

TTB: Uzaktan tıp eğitimi sağlık hizmetlerinin geleceğini olumsuz etkiler

TTB Tıp Eğitimi Kolu, tıp eğitimi başta olma üzere sağlık bilimleri eğitiminin uzaktan yapılmasının onarılmaz hatalara ve gelecekte nitelikli bir sağlık hizmeti sunumuna engel olacağını belirtti.

Fotoğraf: Lucas Vasques, Unsplash

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği Tıp Eğitimi Kolu tarafından iktidarın uzaktan eğitim ve KYK yurtlarının depremzedelerin yerleştirilmesi için boşaltılması ile ilgili yapılan açıklamada eğitimi başta olma üzere sağlık bilimleri eğitiminin uzaktan yapılması onarılmaz hatalara, eksikliklere ve gelecekte nitelikli bir sağlık hizmeti sunumuna engel olacağını belirtti.

“PANDEMİDE UZAKTAN EĞİTİM TIP EĞİTİMİNDE BÜYÜK SORUNLARA YOL AÇMIŞTIR”

Maraş merkezli ve 10 ilde büyük hasara neden olan depremlerin ardından Yükseköğretim Kurulu’nun, depremzedelerin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceği gerekçesiyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini duyurduğu hatırlatılan açıklamada; “Pandemi döneminde iki yıl yaşadığımız uzaktan eğitim deneyimi tıp eğitiminde büyük sorunlara yol açmıştır. Depremzede yurttaşlarımızın öncelikle kamunun misafirhanelerine, öğretmenevlerine, diğer kentlerdeki oteller ve tatil köylerine yerleştirilmesi düşünülmelidir” denildi.

“YURTLAR BOŞALTILMAMALI”

Eğitime makul bir süre (iki hafta-bir ay gibi) ara verilmesinin, sınavların ertelenmesinun uygun olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi; “Ancak eğitime ara verilen dönemde de yurtların boşaltılmaması, depremden etkilenen öğrencilerin barınma, beslenme ve psikososyal destek gereksinimlerinin karşılanması gerekir. Barınma sorunu bulunan, aileleri ve yakınlarını kaybeden öğrenci ve öğretim üyelerinin uzaktan eğitimi sağlayacak altyapıyı ve ortamı yaratmaları da mümkün görünmemektedir.”

“DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE DÖNEM İZNİ, KAYIT DONDURMA HAKKI GİBİ ÇÖZÜMLER ÜRETİLEBİLİR”

Depremzede öğrencilerin deprem bölgelerinden ve ortamından bir an önce çıkarak yaşadıkları illerin dışında okudukları üniversitelere dönmelerinin, arkadaşlarıyla dayanışmaları onların fiziksel ve ruhsal sağlıkları için önemli olduğunun altı çizilen açıklamada; “Deprem bölgesindeki üniversitelerin öğrencileri depremden zarar görmemiş üniversitelere misafir öğrenci olarak alınıp bahar dönemi eğitimine buralarda devam edebilirler. Tüm Türkiye’ye yönelik kararlar almadan depremden etkilenen öğrencilere dönem izni, kayıt dondurma hakkı gibi çözümler üretilebilir” denildi.

“”UZAKTAN EĞİTİM KARARINDAN VAZGEÇİLMELİ”

Tıp eğitimi başta olma üzere sağlık bilimleri eğitiminin uzaktan yapılmasının onarılmaz hatalara, eksikliklere ve gelecekte nitelikli bir sağlık hizmeti sunumuna engel olacağı ifade edilen açıklamada, YÖK’ün bu karardan bir an önce dönmesi ve yüz yüze eğitimden vazgeçmemesi talep edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman'da yıkılan 6 binanın müteahhidi Mersin'de yakalandı

SONRAKİ HABER

Tekne faciasında, insan kaçakçılarına 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2'şer kez müebbet istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa