13 Şubat 2023 11:30

Tekne faciasında, insan kaçakçılarına 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2'şer kez müebbet istemi

Çanakkale Ayvacık açıklarında, teknenin batması sonucu 4'ü çocuk 6 mültecinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada insan kaçakçılarına 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2'şer kez müebbet istendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, mültecileri taşıyan fiber teknenin batması sonucu 4'ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. Savcı, tutuklu sanıklar Cengizhan Atuk ve Burçer Yılmaz hakkında 'çocuğu kasten öldürme', 'kasten öldürme' ve 'göçmen kaçakçılığı' suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2'şer kez müebbet hapis istedi.

Olay, 24 Eylül 2022'de Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında meydana geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu fiber teknenin battığı ihbarını aldı. Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler, 15 mülteciyi kurtarırken, 4'ü çocuk 6 kişinin ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cengizhan Atuk ve Burçer Yılmaz tutuklandı.

Faciayla ilgili soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Savcı, sanıklar Atuk ve Yılmaz hakkında 'çocuğu kasten öldürme', 'kasten öldürme' ve 'göçmen kaçakçılığı' suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2'şer kez müebbet hapis istedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Uzaktan tıp eğitimi sağlık hizmetlerinin geleceğini olumsuz etkiler

SONRAKİ HABER

Madende öğrendikleriyle enkazda delik açarak ailesini kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa