13 Şubat 2023 11:56

İmamoğlu'na "İngiliz uşağı" diye bağıran AKP'li Reyhanlıoğlu, imar affına "Evet" demiş

Maraş'ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İngiliz uşağı, defol. Devlet burada, gelmişler şov yapıyorlar" diye bağıran eski AKP milletvekili Nursel Kocabaş Reyhanlıoğlu imar affına "Evet" demiş.

Ekran görüntüsü, T24'ün videosundan alınmıştır.

Paylaş

Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde Maraş'ta incelemerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İngiliz uşağı" diye bağıran AKP'li Nursel Kocabaş Reyhanlıoğlu'nun "imar affı"na "Evet" dediği ortaya çıktı.

Diken'den Bilal Çelik'in haberine göre, AKP’lilerin Meclise sunduğu, ruhsatsız binaları meşrulaştıran "imar affı" teklifi, 11 Mayıs 2018’de 217 "kabul" ve beş "ret" oyu ile geçti. "Ret" oyları HDP’li vekiller Sibel Yiğitalp, Garo Paylan, Ertuğrul Kürkçü, Mehmet Ali Aslan ve Aycan İrmez’den geldi. AKP, MHP ve CHP'li vekiller ise "kabul" oyu verdi. Dönemin AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu da "kabul" verenler arasında yer aldı.

Depremlerde 941 binanın tamamen yıkıldığı açıklanan Maraş’ta, 2019’da konuşan Tayyip Erdoğan da “İmar Barışı ile 144 bin 556 Maraşlı vatandaşımızın sorununu çözdük” demişti.

İmar barışı, her türlü denetimden uzak şekilde yapılmış, ruhsata ve imara aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilmesi ile devlet ve kaçak yapı sahibi yurttaş arasında uzlaşma anlamına geliyor. Seçim dönemlerinde “imar affı”, “imar barışı” adıyla hızlıca yapılan bu uzlaşmalarda depreme dayanıklılığı ölçülmeyen çok sayıda kaçak yapı da kayıt altına alınmış oluyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Patronlar depremi öne sürerek zam talebini bastırıyor

SONRAKİ HABER

Deprem nedeniyle aileler de tutuklular da kaygılı: Kaygılar giderilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa