15 Şubat 2023 06:30

ODTÜ MD’den deprem bölgesine: Dayanışmamız yaşatacak! 

Tıpkı her bir tır hareket ettiğinde hissettiğimiz gibi, yaralarımızı birlikte saracak, hesabı da tüm sorumlulardan birlikte soracağız! 

Fotoğraf: ODTÜ öğrencileri

Paylaş

ODTÜ Sinema Topluluğu 

 

Pazartesi gününden itibaren ODTÜ Mezunları Derneği'nin ve öğrencilerinin çağrısıyla başlayan yardımlaşma, hızla devam ediyor. Zincirinden tasnifine, yollarda gelen yardımları yönlendirmeden tırlara yükleme yapmaya, herkesin tüm gücüyle çalıştığı bir ortam mevcut Vişnelik’te. Herkes bir yandan çalışırken bir yandan haberleri takip ediyor, çok üzgün, ama en çok öfkeli. Yaşadığımızın bir afet değil cinayet olduğunun, bağıra bağıra gelen bu deprem için hiçbir önlem alınmadığının, ‘99 depreminden bu yana insanların yaralarının sarılmadığının farkındayız.  Her depremde kaybın, hasarın, zararın, kaybettiklerimizin, acılarımızın katlanarak arttığını biliyoruz. 

DEPREM DEĞİL İHMAL CAN ALDI! 

Depremzedeleri yağmacı diye hedef gösterenlerin yıllardır kamu kaynaklarını yağmaladıklarının,  bizi susturmaya çalışanlarla bölgeye tek ulaşım ağını kapatmaya çalışanların aynı kişiler olduğunun farkındayız. Bugün yaşananların sebebi deprem değil, senelerce verilen deprem vergilerinin hiç edilmesi, ihmaller, imar affı,  rantlar, bilim insanlarının çağrılarına kulak tıkanması… Farkındayız. Mezunlar Derneği’nin her ihtiyaç listesi paylaşımında yazdığı, her bir tır hareket ettiğinde hissettiğimiz gibi: “Yaralarımızı birlikte saracağız!” Ancak sanılmasın ki dayanışırken soracağımız hesapları unutacağız! Hesabı da tüm sorumlulardan hep birlikte soracağız! 

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da sendikalar Türkiye ve Suriye ile dayanışma kampanyası başlattı

SONRAKİ HABER

Sedat Peker’e video gönderdiği iddiasıyla tutuklanan Ünsal Ban tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa