Risk bölgesi Kayseri’de neden toplanma alanları yetersiz?
Depremden etkilenen illerden biri olan Kayseri’de yaşayan bir genç olarak şehirde yaşanan durumu bazı arkadaşlarımın dilinden siz Genç Hayat okurlarına aktarmak istedim.
fotoğraf:pexels
Meslek lisesi öğrencisi Emir
Kayseri
13,5 milyon insanımızın etkilendiği depremde binlerce kişi göçük altında kaldı ve hayatını kaybetti. Ben de depremden etkilenen illerden biri olan Kayseri’de yaşayan bir genç olarak şehirde yaşanan durumu bazı arkadaşlarımın dilinden siz Genç Hayat okurlarına aktarmak istedim.
“KEDİMİ ARKAMDA BIRAKAMADIM”
Üniversiteli bir arkadaşımla deprem gecesinde neler yaşadığını konuştuk. Arkadaşım yaşadıklarını, “Gece gözlerimi açtığımda bir sarsıntı ile karşılaştım ve deprem olduğunu anladım. Doğrudan kardeşimi uyandırdım. Sonrasında kendimi güvence altına almak için kanepenin altına girdim. Deprem devam edince umudumu yitirmeye başlamıştım. Çareyi dışarı çıkmakta buldum. Bir kedimiz var ve binadan ilk çıktığımızda onu almayı unuttuk. Aklıma düşer düşmez onu evden aldım ve can havli ile dışarıya çıktım. Çok kötü bir gündü, bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” şeklinde özetledi.
“YAPILAN YARDIMLAR HER BÖLGEYE ERİŞMİYOR”
Liseli bir arkadaşımla ise depremde yaşananlar ve oluşan akaryakıt sıkıntısı hakkında konuştuk. “Öncelikle tabii ki kendi şehrimiz olan Kayseri’den başlamamız gerekir. Şehirde herhangi bir konut yıkılmadı ama köylerde yıkılan yapılar vardı. İnsanlar bu müthiş sarsıntının yarattığı etki ile panikledi. Zaten risk bölgesi olduğumuz aşikâr. Asıl sorulması gereken şey neden şehrin herhangi bir bölgesinde toplanma alanı olmadığıdır. Bazı insanlar sabaha kadar tedbir amaçlı araçlarında durdu. Bu durumda akaryakıt alma durumunda kaldılar. Halk zor durumda kaldı. Yapılan yardımlar gözetim altında tutulmuyor ve inanın ki her bölgeye de gitmiyor. Ben şahsen yapılan yardımların %80 ihtimalle ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı kanaatindeyim.”