13 Şubat 2023 20:09

Demirtaş: TBMM'yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur

Selahattin Demirtaş, iktidarın seçimlerin ertelenmesi için çalışmaya başladığını belirterek "Deprem felakettir, diktatörlüğe geçiş için "Allah'ın lütfu" değildir" diyerek tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş | Fotoğraf: Arif Bektaş / Evrensel

Paylaş

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın depremin enkazı sürerken, hukukçulara seçimlerin ertelenmesi için çalışma yapılması talimatı verdiğini belirterek "Seçimler, Anayasa'nın 78. maddesine göre sadece TBMM'de ve resmen ilan edilmiş savaş hali kararıyla ertelenebilir. Bunun istisnası yoktur. TBMM'yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur." dedi.

Selahattin Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

"Gelen bilgilere göre, herkes felakete yoğunlaşmışken bir grup hukukçuya, seçimlerin ertelenmesi için çalışma yapılması talimatı verilmiş. Bir kez daha, oldu bitti yaparak Anayasa'yı yok saymaya hazırlanıyorlar. 1/3

Seçimler, Anayasa'nın 78. maddesine göre sadece TBMM'de ve resmen ilan edilmiş savaş hali kararıyla ertelenebilir. Bunun istisnası yoktur. TBMM'yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur. 2/3

Anayasal suç olmasına rağmen seçimler bir kez ertelenirse bunun önü açılır ve kimse Yüksek Seçim Kuruluna bir daha seçim kararı aldıramaz. Deprem felakettir, diktatörlüğe geçiş için "Allah'ın lütfu" değildir. Halk buna izin vermez, nokta. 3/3"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet ortada yok halk alanda! 

SONRAKİ HABER

Antep’te çadırda kalan depremzedeler: 2 gündür yemek gelmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa