14 Şubat 2023 00:01

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün deprem gündemiyle toplanacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gündemi tamamen Maraş merkezli depremler ve alınacak tedbirler olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bugün (14 Şubat Salı) toplanacağını açıkladı.

Fotoğraf: Ömer Taha Çetin/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi. Oktay, gündemi tamamen Maraş merkezli depremler ve alınacak tedbirler olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bugün (14 Şubat Salı) toplanacağını açıkladı.

Deprem bölgelerine dair bilgilendirmede bulunan Oktay, deprem bölgelerinde beslenme sorunu kalmadığını ileri sürdü. Oktay "Tüm ilçelere, köylere ulaştık. Beslenme ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlarımız var ise bize muhtarlıklar aracılığıyla ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

Adıyaman, Hatay ve Maraş'a odaklanıldığını söyleyen Oktay "Maraş ve Adıyaman kontrol altına alınmıştır" dedi.

Fuat Oktay 10 ilde, 257 noktada çadır kent kurulumunun, 27 konteyner kent alt yapısı tamamlandığını bildirdi.

"Ayni yardımlara rahat ulaşım için 250 market oluşturulacak. Bunların 100'ü çadırlarda, 150'si okullarda oluşturulacak" ifadelerini kullanan Oktay, AFAD'a gönderilen nakdi yardımlar hakkında ise "Amaçları dışında 1 kuruşunun dahi kullanılmasına asla müsaade edilmeyecek" dedi.

Deprem bölgelerinde güvenlik zaafiyetinin olmadığını savunan Oktay, "İçeride bir güvenlik sorunu yaşaması mümkün değil. Sınırlarımız da kontrol altındadır. Herhangi bir göç dalgasına izin vermemiz asla ve asla mümkün değildir. Bu tarz açıklamaları dezanformasyon ve OHAL çeçevesinde takip edeceğiz" dedi.

KABİNE, AFAD MERKEZ BİNASINDA TOPLANACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplanacak. Toplantı saat 15.00'te başlayacak. AA'nın haberine göre toplantıya, deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren bazı bakanlar video konferansla katılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yol kenarında 4 büyükbaş ölü bulundu: zehirlenme ya da şarbon şüphesi

SONRAKİ HABER

Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanı: Yakınlarını arayanlar DNA örneği versin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa