14 Şubat 2023 10:47
/
Güncelleme: 11:05

AKP'li Ali İhsan Yavuz, seçimle ilgili herhangi bir şeyi konuşmadıklarını öne sürdü

Depremlerin ardından seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına ilişkin konuşan, AKP'li Ali İhsan Yavuz, "Seçimle ilgili herhangi bir şeyi toz zerresi kadar bile konuşmadık" dedi.

AKP'li Ali İhsan Yavuz, seçimle ilgili herhangi bir şeyi konuşmadıklarını öne sürdü

Ali İhsan Yavuz | Fotoğraf: DHA

AKP’nin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmadığını söyledi.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 10 kentte büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesi tartışmaları gündeme getirildi. Konuya ilişkin Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan AKP'li Ali İhsan Yavuz, konuya ilişkin bir konuşma yapmadıklarını öne sürdü.

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç dün Twitter hesabından seçimlerin ertelenmesini istemişti. Arınç, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" ifadelerini kullanmıştı.

Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında Yavuz’un ifadelerine yer verdi. Buna göre AKP'li isim şunları söyledi:

"Biz şu an can kurtarma derdindeyiz. Şu ana kadar seçimle ilgili herhangi bir şeyi toz zerresi kadar bile konuşmadık. Bunu konuşmaya utanırız.

Hepimiz deprem bölgesindeyiz. Bu felaketin ortasında bunu konuşmak abesle iştigal, giden canlarımıza hakarettir. Bunu konuşanlar kafaları bulandırmaya çalışıyorlar."

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç dün seçimlerin ertelenmesi talebine ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Arınç, seçimlerin ertelenmesi talebine ilişkin 3 seçenek paylaşarak, şu ifadeleri kullanmıştı: "Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir. İkinci tercihim Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimleri'nin ötelenerek Kasım 2023'te yapılmasıdır. Üçüncü tercihim ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et