14 Şubat 2023 13:03

"Dünya Öykü Günü’nde dayanışmanın öyküsü yazılıyor"

TYS’nin 14 Şubat Dünya Öykü Günü nedeniyle kaleme aldığı bildiride “14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde çekilen acılara karşı dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikteliğin öyküsü yazılıyor.” denildi.

Adnan Özyalçıner | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) 14 Şubat Dünya Öykü Günü nedeniyle bildiri yayımladı. TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner’in kaleme aldığı bildiride “14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde çekilen acılara karşı dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikteliğin öyküsü yazılıyor.” denildi.

Bildiride “Sözcüklerdir kapıyı açan. Üstümüzdeki taşları kaldırmasa da ağırlığını alır. Yolunu açar karanlığın. Sevgiyle. Elini tuttumu. Öykü, sözcük sözcük insanı, doğayı, eşyayı, yaşamı yeniden yaratır. Öykü yaşadıklarımızdır. Bütün yaşananları/ yaşatılanları duygularımız, düşüncelerimiz, düşlerimiz, hayallerimizle birlikte, en acısından en tatlısına akıl süzgecinden geçirerek gönül gözüyle süzer. Gerçeğin gerçeğine ulaştırır. Öykü, ilk çağdan günümüze, taş taş üstüne koyarak bugünkü uygarlığı yaratan insanın öyküsüdür. İnsanın emeğiyle yarattığı uygarlığın zenginlikleriyle güzelliklerinin hep birlikte eşitçe paylaşılmasından/ paylaştırılmasından yanadır. Öykü, dünyaya bakışımızı yeniler. Umudun yolunu açar. Sağaltıcıdır çünkü. Bugün, 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde çekilen acılara karşı dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikteliğin öyküsü yazılıyor.” ifadelerine yer verildi.

PEN: BU YIL KUTLAYAMIYORUZ

Dünya Öykü Günü'ne dair PEN Türkiye tarafından yapılan açıklamada ise “Sait Faik’in ‘Bir insanı sevmekle başlar her şey’ sözüyle başlamıştı 14 Şubat Dünya Öykü Günü. Bu yıl kutlayamıyoruz. Bir insanı sevseydik, onun yaşadığı evi de severdik, evi sevseydik bulunduğu şehri de severdik, şehri sevseydik ülkeyi de severdik! Biz meğer bir insanı sevmiyormuşuz, evlerimizi, şehirlerimizi, ülkemizi sevmiyormuşuz! Öyküyü sevdiğimize ve 14 Şubat’ı Dünya Öykü Günü olarak kutladığımıza kim inanır? İnandığımız gün kutlayacağız.” denildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Suriye, Türkiye sınırındaki iki kapısını açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa