15 Şubat 2023 13:03

Türkiye ve Ermenistan Dışişleri Bakanları buluştu: "Ermenistan bu zor günümüzde dostluk elini uzattı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ortak basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Çavuşoğlu, “Ermenistan bu zor günümüzde dostluk elini uzattı” derken, Bakan Mirzoyan, “Bu zor anlarda Türkiye'de bulunarak bir kez daha barışı inşa konusundaki isteğimizi teyit etmek istiyorum” dedi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, deprem nedeniyle destek vermek ve taziyelerini iletmek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapıldı.

Ararat Mirzoyan, “Bu zor anlarda Türkiye'de bulunarak bir kez daha barışı inşa konusundaki isteğimizi teyit etmek istiyorum. Cumartesi günü 30 yıldır kapalı olan sınır kapısı, Adıyaman’a yardım götürmek için açıldı. Yardımların ikinci kısmı birazdan Adıyaman’ a ulaşacak” dedi.
Bakan Çavuşoğlu: “Ermenistan bu zor günümüzde dostluk elini uzattı. Ermenistan Gölcük depremi sırasında da ülkemize yardım malzemesi göndermiştir. 1988 yılında Ermenistan’daki deprem halen daha hafızamızdaki yerini koruyor, o depremin ardından Türkiye’nin yardımları Ermenistan’a ulaştırılmıştır. Aynı sınır kapısından Ermenistan'ın insani yardımları ülkemize geldİ” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haluk Levent'ten "Protokol yok, devletten ayrı çalışıyor" ithamlarına yanıt

SONRAKİ HABER

Depremde binaları yıkılmayan İMO ve Mimarlar Odası temsilcileri: Mevzuat ne gerektiyorsa onu yaptık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa