15 Şubat 2023 23:05

Erkan Baş’tan Erdoğan’ın “Bana 1 yıl daha verin” sözlerine yanıt: “Bu halk sizin belanızı verecek"

TİP’li vekil Erkan Baş: Bu halk sizin belanızı verecek! O sandıktan kaçamayacaksınız. 20 yılda koca bir enkaza çevirdiğiniz bu ülkenin hesabını, enkaz altında bıraktığınız bu halka vereceksiniz.

Erkan Baş | Fotoğraf: TİP Basın Bürosu

Paylaş

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İstanbul İl Örgütü Binası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, düzenlediği basın toplantısında “Asrın felaketini yaşadığımız doğrudur. Bu ülkede asrın felaketi AKP’dir” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milletimizden bir yıl daha istiyorum” söylemine de değinen Erdoğan, “Bu halk sizin belanızı verecek! O sandıktan kaçamayacaksınız. 20 yılda koca bir enkaza çevirdiğiniz bu ülkenin hesabını, enkaz altında bıraktığınız bu halka vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

"AKP İKTİDARININ 'YAPTIK' DEDİĞİ HER ŞEYİN ÇÖKTÜĞÜ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bugün partisinin İstanbul İl Örgütü Binası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Depremde hayatını kaybeden yurttaşların yakınları başta olmak üzere tüm halka başsağlığı dileyen Baş, yaralılar için de şifa dileklerinde bulundu.

Baş, açıklamasında şunları söyledi:

"Zamanında gereken hazırlıklar yapılsaydı birçok yurttaşımızın hayatı kurtarılabilirdi. Ambulansların geçemediği, şehirlerin tahliye edilemediği, paramparça olmuş yollar, uçakların inemediği havayolları. İşte AKP iktidarının 'yaptık' dediği her şeyin çöktüğü günlerden geçiyoruz."

"ÇALIYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR DİYORLARDI"

"Çalıyorlar ama çalışıyorlar diyorlardı. Çaldıkları kesindi bunu herkes kabul ediyordu ama bu kez çalarken hiçbir şey yapmadıklarını görmüş olduk. Çalıyorlar, çalışıyormuş gibi yapıyorlar ama sadece ceplerini dolduruyorlar."

"AFETİ FELAKETE ÇEVİREN İKTİDARDIR"

"Yaşadığımız doğal bir afetti ama afeti felakete çeviren sadece ve sadece para hırsıyla ülkemizi bir beton ekonomisine mahkûm eden iktidardı."

"SARAJ REJİMİ HALKA SADECE HIZLI ÖLÜM GETİRDİ"

"Tek adama geçiş sürecine ne diyorlardı? Hız diyorlardı. Her şey çok hızlı olacak diyorlardı. 2018 Temmuz'un artık fiilen yürürlüğe giren ucube sistemde ne oldu? Çorlu Tren katliamını yaşadık. Orman yangınlarını, iş cinayetleri, pandemi ve şimdi depremi yaşıyoruz ve bu kriz anlarında tek adam rejiminin aslında neye hız getirdiğini de görmüş oldu. Pandemide 5 maskeyi dağıtmayı beceremeyen, orman yangınında talimat gelmeden uçak kaldıramayan, depremde halkın en değerli saatlerini günlerini kaybetmesine yol açan saray rejimi sadece hızlı ölüm getirdi."

"AKP'NİN YARATTIĞI ÜLKE VE ÖVÜNDÜKLERİ REJİMİN ÖZETİ"

"Geçtiğimiz gün enkazdan yaralı olarak kurtarılan yurttaşın ilk sözleri: 'Kurban olayım, beni özel hastaneye götürmeyin, param yok' diyor. Enkaz altında saatlerce yaşam mücadelesi veren yurttaşın kurduğu ilk cümle bu. AKP'nin yarattığı ülke, övündükleri bu rejim bize göre bundan daha özet biçimde anlatılamaz."

"YURTTAŞLARIMIZIN HAYATLARINI KAYBETMESİNİN TEK NEDENİ BU İKTİDAR"

"Havaalanı pisti kullanılamadığı için Hatay'a yardım götürmek mümkün olmadı. Peki sırf bu nedenle kaç yurttaş Hatay'da hayatını kaybetti? Bunun hesabını kim verecek? Arama kurtarma çalışmalarının gecikmesinin ve bu nedenle yurttaşlarımızın hayatlarını kaybetmesinin bir sorumlusu var, o da bu iktidar."

"KADER FALAN DİYE YUTTURAMAZSINIZ"

"Herkes aklını başına alsın. Kader falan diye yutturamazsınız. Ortada bir kader planı, halka kesilmiş bir ceza falan yok. Ortada resmen AKP'nin 20 yıllık iktidarı boyunca yaptığı ihmalkarlıkların, bilerek ve isteyerek halkın hayatını hiçe saymasının sonuçlarıyla karşı karşıyayız." 

"AFETİN KATLİAMA DÖNÜŞMESİNDE SUÇLU AKP'DİR"

"2023 yılında yaşadığımız doğal afetin katliama dönüşmesinde suçlu AKP iktidarıdır. 20 yıldır bu ülkeyi kar hırsıyla, din istismarıyla yöneten AKP'dir, Erdoğan'dır"

"BUNDAN BİR ADIM GERİ BASMAYACAĞIZ"

"Buradan yangından mal kaçırmaya çalışanlara Anayasayı hatırlatmayı görev biliyorum. 78. madde savaş halinin varlığı durumunda diyor. Savaş sebebiyle seçimlerin yapılması mümkün görülemezse diyor ve kararı TBMM alır diyor. Bundan bir adım geri basmayacağız. Enkaza çevirdikleri beton blokların altında ölüme terk ettikleri halkın karşısına çıkıp bana 1 yıl daha verin diyenlere söyleyecek tek bir şey var. Bu halk sizin belanızı verecek."(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Edremit Temsilcisi Kemal Yadırgı: Yaralarımızı birlikte saracağız

SONRAKİ HABER

Tayfun Kahraman: Bir ayda inşaata başlamak yeni felaketlere zemin hazırlamaktır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa