16 Şubat 2023 20:30

Tesla sendikalaşma girişimleri nedeniyle işçileri işten çıkardı

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla New York eyaletindeki Buffalo şehrinde bulunan fabrikasında sendikalaşma çalışması yürüten işçileri işten attı. Sendika Tesla’yı şikayet etti.

Tesla | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, sendikalaşma çalışmalarının ardından onlarca işçiyi işten attı.

Workers United sendikasının Twitter paylaşımında, Tesla'nın New York eyaletindeki Buffalo şehrinde bulunan fabrikasında sendika çalışmasının duyurulmasından bir gün sonra onlarca işçinin işten çıkarıldığı belirtildi.

Kızgın olduklarını ancak bunun kendilerini yıldırmayacağını vurgulayan sendika yetkilileri, işten çıkarmaların Tesla'da sendikalaşmaya olan ihtiyacı ortaya koyduğunu kaydetti.

ABD basınında yer alan haberlerde de sendikanın ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kuruluna şikayette bulunduğu bildirildi.

Tesla'yı, "sendikalaşmaya engel olmak amacıyla misilleme olarak" çalışanlarının işine yasa dışı şekilde son vermekle suçlayan sendika, Kuruldan, çalışan haklarının geri dönülmez bir şekilde zarar görmesini önlemek için mahkeme kararı talep etmesini istedi.

Sendika, aralarında organizasyon komitesi üyelerinden en az birinin de bulunduğu işine son verilen çalışanların birkaçı kampanya tartışmalarına katıldığını açıkladı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da depremde apartmanın yıkılmasına ilişkin 1'i müteahhit 2 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Alevi örgütleri: Cemevindeki dayanışmamız engellenemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa