19 Şubat 2023 09:43

İmamoğlu'dan öğrencilerin yurttan çıkarılmasına tepki: Bu yanlıştan acilen dönün

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin yurdu boşaltmak zorunda kalmasına dair "Bu yanlıştan acilen dönün" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: İBB Basın

Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınması ve KYK yurtlarında kalan öğrencilerin yurttan çıkarılmasını eleştirdi, "Bu yanlıştan acilen dönün" çağrısı yaptı.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu yanlıştan acilen dönün. Aileler çocuklarına ev kiraladı, yurda yerleştirdi. Şimdi, milyonlarca üniversiteli adeta yurtlarından kovuluyor, evlerden ayrılmak zorunda kalıyor, yollara düşüyor, masraf yapıyor. Pandemide 1.5 yıl harcanmıştı, şimdi buna bir dönem daha ekleniyor." ifadelerine yer verdi.

"YURTLARI AÇIK TUTACAĞIZ"

İmamoğlu, dün (18 Şubat) yaptığı paylaşımda "Bu süreçte üniversite öğrenci yurtlarımızı kapatmayacak aksine açık tutacağız. İBB yükseköğrenim bursunun ikinci taksidi olan 2.250 TL’yi de haftaya öğrencilerin hesaplarına yatıracağız. Bu ülke bütün zorlu süreçleri gençlerle, eğitimle ve dayanışmayla aşacak, göreceksiniz." demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elbistan'da depremde 924 yurttaş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Koramaz: 2022’ye kadar tüm binaların kontrolü yapılmalıydı ama yapılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa