19 Şubat 2023 10:16
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2023 17:57

Depremde hasar gören Dicle Üniversitesi rektörlük binası boşaltıldı

Dicle Üniversitesi rektörlük binası depremden gördüğü hasardan dolayı boşaltı. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dicle Üniversitesi rektörlük binası depremde gördüğü hasardan dolayı boşaltıldı. Binada yapılan incelemeler ardından bazı noktalarda hasar tespit edilmesi nedeniyle tedbir amacıyla boşaltıldı. Üniversitenin yönetimi, kampüs içinde bulunan öğrenci merkezine taşındı.

Diyarbakır’da 1’i boş 7 bina yıkılırken, birçok binada da hasar meydana geldi. Hasar alan binalar arasına Dicle Üniversitesi rektörlük binası da girdi. 49 yıllık 5 katlı binada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede taşıyıcı kolonlarında hasar tespit edildi. Bina güvenlik çemberi ile kapatılırken, yapılacak kontrollerin ardından binada görevlilerin gözetiminde eşyalar çıkaracak. Üniversite yönetimi de, kampüs içerisinde bulunan öğrenci merkezlerine geçici olarak taşınacak.

"KOLONLAR HASAR GÖRDÜ"


Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Bedirhanoğlu, konuya ilişkin rektörlük binasının çok kötü durumda olmadığını ve bazı kolonların hasar gördüğünü söyledi. Binanın, tedbir amaçlı şimdilik boşaltıldığını belirten Bedirhanoğlu, “Detaylı incelendikten sonra orası için bir şey söylemek mümkün” dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Melet Balıkçı Barınağı için ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verildi

SONRAKİ HABER

"Kocaeli'nin kıyı şeridinde 'zemin sıvılaşması' riski çok yüksek"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa