20 Şubat 2023 11:58

Cerrahpaşa tıp öğrencilerinden online eğitime tepki: Tıp eğitimi sadece teoriyle olmaz

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri 1-2 ve 3. sınıf öğrencilerinin uzaktan eğitim kararına tepki göstererek nitelikli tıp eğitiminin hakları olduğunu ve yüz yüze eğitim istediklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri, rektörlüğün tıp fakültesi eğitiminin 1-2 ve 3. sınıf öğrencileri için online olarak devam edeceğine ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Dekanlık binası önünde bir araya gelen öğrenciler, nitelikli tıp eğitiminin hakları olduğunu ve yüz yüze eğitim istediklerini söyledi.

"PRATİK UYGULAMALAR İYİ HEKİMLİK İÇİN GEREKLİDİR"

Online eğitim kararını kabul edilebilir bulmadıklarını dile getiren tıp öğrencileri şunları söyledi: “Eğitim sürecimizin zorlu olmasının başlıca sebebi insan hayatının doğrudan bizim sorumluluğumuzda olması. Tıp eğitimi, sadece teorik bilgileri öğrenmekten ibaret değildir, pratik uygulamalar da iyi hekimler olarak yetişmemiz için gereklidir. Dersleri slaytlardan ve online derslerden öğrenmek, yaşayarak öğrenmenin yerini tutamaz.”

"KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Tümüyle online eğitime geçiş kararıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri olarak kaliteli tıp eğitimine erişim haklarının ellerinde alınmasına tepki gösteren öğrenciler “Bu kararın gözden geçirilmesini ve yüz yüze eğitim için bütün şartların zorlanmasını talep ediyoruz. Bizim yüz yüze eğitim hakkımız toplumun nitelikli hekimlere erişim hakkıdır. Kaliteli tıp eğitimi Cerrahpaşalıların hakkıdır!” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Deprem olmasaydı İstanbul'da tahliye edilen 93 okulda eğitime devam edilecek miydi?"

SONRAKİ HABER

Depreme dair sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 25 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa