20 Şubat 2023 14:21

Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden üniversite öğrencileri gözaltına alındı

Kadıköy'de Süreyya Operası önünde uzaktan eğitim kararını protesto etmek için bir araya gelen üniversite öğrencileri, darbedilerek gözaltına alındı. Polis rıhtımdaki öğrencileri de çember içine aldı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Kadıköy'de Süreyya Operası önünde uzaktan eğitim kararını protesto etmek için bir araya gelen üniversite öğrencileri gözaltına alındı.

Çok sayıda öğrenci, Maraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde online eğitime geçilmesi kararını protesto etmek İstanbul Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde bir araya gelmeye başladı. Öğrenciler henüz toplanırken polis öğrencileri çembere aldı. Polis çemberi içinde öğrenciler, "Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” sloganı attı. Polis, öğrencileri darbederek gözaltı aracına bindirdi.

Bir grup öğrenci de Nail Bey sokağında toplandı, polis burada da bazı öğrencileri gözaltına aldı.

Polis, toplamda yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldı.

Gazeteciler ise polis çemberi dışına çıkarıldı, görüntü almaları engellenmeye çalışıldı.

POLİS RIHTIMDAKİ ÖĞRENCİLERİ DE ÇEMBER İÇİNE ALDI

Bu gözaltıların hemen ardından Sahne Sanatları Öğrenci Dayanışması ise Kadıköy Rıhtım'da açıklama yapmak istedi. Polis buradaki açıklamaya da müdahale etti, öğrencileri çember içine aldı.

Polis, gazetecileri yine çemberin dışına alıp uzaklaştırdı ve böylece yapılan açıklamayı takip etmelerini, işlerini yapmalarını engelledi.

Öğrenciler sıkıştırıldıkları polis çemberinin içinde basın açıklamalarını okudu.

Sahne Sanatları Öğrenci Dayanışması adına yapılan açıklamada uzaktan eğitime geçilme kararına tepki gösterildi, "ilk gözden çıkarılan olmak istemiyoruz" denildi.

Açıklamada şu talepler dile getirildi:

  1. İlk vazgeçilecek şey eğitim olmamalıdır!
  2. Üniversiteler yalnız öğrenim yeri değildir. Aynı zamanda sosyalleşme ve bir arada olma alanlarıdır. Öğrenciler bu dayanışmadan yoksun bırakılmamalıdır.
  3. Üniversitelerde yapılacak her türlü değişiklik, üniversite bileşenlerince yapılmalıdır.
  4. Depremzedeler için sağlıklı ve güvenilir, kamu ya da özel tüm otel ve konaklama tesisleri ile toplu konutlar başta olmak üzere şirketlerin elindeki bütün konutlar ücretsiz olarak depremzedelere açılmalıdır.
  5. Depremden etkilenen üniversite öğrencilerinin; öğrenim hayatlarını sürdürebilecekleri yeni planlamalar yapılmalı ve konaklama ihtiyaçları karşılanmalıdır.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP milletvekili Maraş’ta yeni yapılacak konutların adreslerini açıkladı

SONRAKİ HABER

İsveç'ten Finlandiya'ya "Bizden önce NATO'ya katılmayın" mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa