20 Şubat 2023 17:41

KMO: Yanlış karardan dönülmeli, üniversiteler derhal yüz yüze eğitime dönmelidir

KMO, depremzedeleri yurtlara yerleştirme bahanesi ile depremden etkilenen iller dışında uzaktan eğitime geçilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtilerek yüz yüze eğitime dönme çağrısı yaptı.

Evrensel

Paylaş

Kimya Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada; “Üniversite sadece derslik ve derslerden ibaret değildir. Üniversite kenttir, kampüstür, yurttur, ev arkadaşlığıdır, kütüphanedir, yemekhanedir, birey olmaktır, günlük yaşamını bağımsız sürdürebilmektir, öğretim elemanları, öğrenciler velhasıl gençliktir” denildi.

“MÜHENDİSLİKTE UYGULAMALI DERSLER OLMAZSA OLMAZDIR”

Başta tıp, mühendislik vb. uygulamalı bilim dallarında yüz yüze eğitimir zorunluluk olduğunun altı çizilen açıklamada şöyle denildi; “Odamızın üyeleri olan Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Polimer Mühendisliği, Biyoproses Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik öğrencilerinin laboratuvar derslerini uygulamalı olarak görmesi, bu bölümlerin eğitiminin olmazsa olmazıdır.”

“UZAKTAN EĞİTİM KARARI KABUL EDİLEMEZ”

Depremzedeleri yurtlara yerleştirme bahanesi ile depremden etkilenen iller dışında eğitime ara verilmesinin ve uzaktan eğitime geçilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada; “Bu karar ile öğrencilerin yurtlardan çıkarılması ve uzaktan eğitime geçilmesi öngörülemeyen yeni mağduriyetler yaratacaktır. Ailesi depremzede olup başka illerde okuyan öğrencilerin yurtlardan çıkarıldıklarında uzaktan eğitim için dahi olanakları kısıtlı kalacaktır. Sadece yurtlarda kalan değil pansiyonda öğrenci evinde vb. kalan öğrenciler uzaktan eğitim sebebiyle buralardan ayrılmak durumunda kalacaklar ve konuşulduğu üzere dönem ortasında karar değişirse Nisan ayında tekrar pansiyon / ev arayacaklardır. Depremzedeler için birçok konaklama seçeneği mevcuttur. Bu amaçla yurtlar değil, büyük kentlerdeki kamu misafirhaneleri, oteller ve boş TOKİ konutları vb. tahsis edilmelidir” denildi.

“DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE YATAY GEÇİŞ KOLAYLIĞI SAĞLANMALI”

Depremden etkilenen tüm öğrencilere yatay geçiş kolaylığı ve/veya kendi üniversiteleri açılıncaya kadar istedikleri kent ve üniversitelerinde misafir öğrencilik olanağı sağlanması önerisi yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kovid-19 pandemisi sebebiyle 2 yıl boyunca uzaktan eğitim almak zorunda kalan ve hali hazırda bu durumun sıkıntısını yaşayan öğrenciler bir dönem daha okuldan uzak kalmamalıdır. Onlar bizim geleceğimiz. Üniversiteler açılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Levent Gök: Depremde hüküm giyen müteahhit Erdoğan’ın danışmanı olmuş

SONRAKİ HABER

Bozdağ: Diyarbakır’da kimliklendirme çalışmaları tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa