20 Şubat 2023 17:59

Bozdağ: Diyarbakır’da kimliklendirme çalışmaları tamamlandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da kimliklendirme işlemlerinin tamamlandığını aktararak; delil toplanmadan kaldırılmış tek bir enkazın olmadığını savundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada kentte yapılan çalışmaları aktardı.

Bozdağa depremden sonra yapılan tespit çerçevesinde Diyarbakır'da 126 binanın yıkıldığını ve buradan 74 binanın acil yıkılacak binalar arasında olduğunu belirterek; “Bu yıkık binalardan ise içinde insanımızın mukim olduğu 6 bina vardı. Bu binaların enkazları kaldırıldı. Enkaz altında olan her bir vatandaşımıza ulaşıldı. Bunlardan kimisi sağ olarak kurtarıldı, kimilerine maalesef vefat etmiş olarak ulaşıldı. Diyarbakır'da toplamda 912 yaralımızın bulunduğunu, 414 vefat eden insanımızın bulunduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

" HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI TAMAMLAYACAĞIZ"

Bakan Bozdağ, Diyarbakır'da kimliklendirme işlemi yapılamayan vatandaşın olmadığını ifade etti.

Hayatını kaybeden eden her bir kişinin kendi yakınlarında doğru bilgiler ve tespitler çerçevesinde teslim edildiğini öne süren Bozdağ, defin işlemlerinin tamamlandığını kaydetti.

Depremde yakınının kaybolduğuna dair herhangi bir başvuru olmadığına söyleyen Bozdağ, hasar tespit çalışmalarının Diyarbakır merkezdeki dört büyük ilçede bina bazında yüzde 57 oranında ve bağımsız bölüm/daire bazında da yüzde 87 oranında tamamlandığını ifade etti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

KMO: Yanlış karardan dönülmeli, üniversiteler derhal yüz yüze eğitime dönmelidir

SONRAKİ HABER

ÇHD: Deprem yardımlarına haciz kondu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa