21 Şubat 2023 10:35

Ohio'da metal fabrikasında patlama: 1 ölü 13 yaralı

ABD'nin Ohio eyaletindeki I. Schumann metal fabrikasında patlama meydana geldi. Çevreye yayılan ergimiş metal ve enkaz parçaları 1 kişinin ölümüne, 13 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Oakwood semtinde bulunan I. Schumann metal işleme fabrikasında pazartesi günü patlama meydana geldi.

Patlamada komşu binaların üzerine yapan ergimiş metal ve enkaz parçaları, 1 kişinin ölümüne ve 13 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Patlama sonucu gökyüzüne yükselen dumanlar fabrikadan kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

Nedeni henüz açıklanmayan patlama sonrası bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Reuters'ın haberine göre Oakwood İtfaiye Departmanı Şefi Brian DiRocco, olay yerinde basına yaptığı açıklamada, çoğu yanık yarası olan 13 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 1 kişinin olay yerinde tedavi edildiğini söyledi. DiRocco, yaralılardan en az 1'inin durumunun kritik olduğunu aktardı. Patlamada 46 yaşındaki bir erkeğin öldüğü bildirildi.

Bakır, pirinç ve bronz alaşımları üreten I. Schumann tarafından yapılan açıklamada, patlamanın nedeninin bilinmediği öne sürülerek fabrikadaki hasarın büyük olduğu söylendi.

Komşu işletme Rose Colored Gaming'in sahibi Matthew Wiggins, "büyük miktarda enkazın çatıya çarptığını" söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Jeoloji Mühendisi Ceyhan: İmar affı depremin ölümcül olmasına neden oldu

SONRAKİ HABER

Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa