21 Şubat 2023 10:51

Kızılay Başkanı Kerem Kınık "çadır" paylaşımını tepkiler üzerine sildi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay personeli ve gönüllüler için kurulan çadırların Defne ve Samandağ'a sevk edildiği yönündeki paylaşımını tepkiler üzerine sildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Hatay'da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik depremlerin ardından vatandaşlar hala çadır temin edilmemesine tepki gösterirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından, bölgedeki Kızılay çalışanları ve gönüllülerinin çadırlarının depremzedelere gönderildiği yönünde paylaşım yaptı. Kınık, tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

6 Şubat Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından dün akşam Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Maraş merkezli depremlerin ardından iki hafta geçmesine rağmen bölgede hala çadır, konteyner ve ısınma ihtiyacı giderilmiş değil. Dün yaşanan Hatay merkezli deprem sonrasında da vatandaşlar çadır taleplerini bir kez dile getirdi ve yetkililere tepki gösterdi.

Tepkilerin büyümesinin ardından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından, "Deprem bölgesinde vatandaşımızı hizmet etmek için bulunan Kızılay personeli ve gönüllülerimizin sahada konaklaması için kurulan çadırlar Defne ve Samandağına vatandaşlarımızın kullanımı için sevk edilmiştir" paylaşımında bulundu.

Kınık'ın açıklamasına sosyal medyada pek çok kişi tepki göstedi. Kızılay'ın depremzedelerin ve sahada çalışanların çadır ihtiyacını karşılayamaması eleştirilerinin artması üzerine Kınık, paylaşımını sildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa