21 Şubat 2023 14:05

Ercüment Akdeniz Osmaniye'de: Siyasi sorumlular, ruhsat verenler, müteahhitler hesap verecek

Osmaniye'de ziyaretlerde bulunan Ercüment Akdeniz, “Delillerin karartılmasına izin vermememiz gerekiyor. Siyasi sorumlular da müteahhitler de ruhsat veren belediyeler de hesap verecekler" dedi.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, yeni depremle birlikte Hatay'da peş peşe meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerin ardından halkın yeniden evlerini terk etmek zorunda kaldığı illerden Osmaniye'de yurttaşları ziyaret etti. Akdeniz, “Delillerin karartılmasına izin vermememiz gerekiyor. Siyasi sorumlular da müteahhitler de ruhsat veren belediyeler de hesap verecekler. Bunun hesabının hep birlikte sormamız gerekiyor” dedi.

“HALK BARINMA SORUNU YAŞIYOR”

Osmaniye’de barınma sorunun nedeni ile evlerine dönen yurttaşlar Hatay merkezli yaşanan iki depremin ardından yeniden çadırlara ve araçlarına döndü. İlde yıkılan binalar oldu. Depremin yıkıma yol açtığı diğer illerde olduğu gibi Osmaniye’de de en büyük sorun barınma ve konteyner yapılar olmaması. Halkın çadır bulmakta dahi zorlandığı Osmaniye’de yeni depremle birlikte 4 binanın daha yıkılması evlerine girme konusunda tedirginlik yaşayan vatandaşın sayısının artması ile çadır ihtiyacı da arttı. Osmaniye Merkezindeki Cebelibereket Ali Alkan Ortaokulu’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi aşevi ve yardım koordinasyon merkezini ziyaret eden Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, belediye işçilerini ziyaret ederek emekleri için teşekkür etti. Yurttaşın yarasını birlikte sardığını ifade eden Akdeniz, “Emekleriniz çok değerli. Dayanışmayı büyütelim” dedi. Ziyaretlerde Osmaniye İl Başkanı Ökkeş Nergis ve GYK Üyesi Halil İmrek de yer aldı.

“TARIM ARAZİSİ ÜZERİNDE YAPILAŞMA YIKIMA NEDEN OLDU”

Akdeniz, EMEP Osmaniye İl Başkanı Ökkeş Nergis ve Osmaniye Eski Belediye Meclis Üyesi Ali Murtaza Doğan’dan kentteki duruma dair bilgi aldı. Nergis’in paylaştığı bilgiye göre tarım politikaları nedeni ile topraklarını terk edip kente gelen yurttaşlar deprem riski nedeni ile yeniden köylerine dönmüş durumda. Faklı illerden ve Osmaniye’nin kırsalından gelen yurttaşların Osmaniye Organize Sanayi’de işçilik yaptığını ifade eden Ali Murtaza Doğan, tarım yapılan toprakların üzerine yapılan yüksek binaların yıkıldığını ifade etti.

“DELİLLERİN KARARTILMASINA İZİN VERMEYELİM”

Akdeniz ayrıca depremde yakınını kaybeden vatandaşa taziye ziyaretlerinde bulundu. Bugün acısını yaşayan yurttaşlar yakınlarının ölümünden sorumlu olanların cezalarını çekmesi için davalarının takipçisi olacaklarını söyledi. Bu kadar insanın ahını alanların cezasını çekmesi için vatandaşların birliklerini koruması gerektiğini ifade eden Akdeniz, “Şimdi insanlar acısını yaşıyor. Enkaz kaldırılırken numune aldırmak akıllarına gelmiyor. Ancak delillerin karartılmasına izin vermememiz gerekiyor. Siyasi sorumlular da müteahhitler de ruhsat veren belediyeler de hesap verecekler. Bunun hesabının hep birlikte sormamız gerekiyor” dedi. 

(Osmaniye/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da hasar tespit raporlarına itiraz

SONRAKİ HABER

Hatay merkezli depremde bazı yol ve köprüler zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa