21 Şubat 2023 15:32

Depremden 16 gün sonra ağır hasarlı binalardan eşya alımı durdurma kararı

Malatya ve Antep Valileri, Maraş merkezli depremlerin üzerinden 16 gün geçtikten sonra ağır hasarlı binalardan eşya alımının durdurulması kararı aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Malatya ve Antep Valilikleri, Maraş merkezli depremlerden 16 gün sonra ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesini durdurma kararı verdi.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, kente kentte artçı sarsıntıların devam ettiği, ağır hasarlı binalara girişin can güvenliği açısında risk ve tehlike taşıdığı belirtilerek "Bu kapsamda ikinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma kısıtlı sürede de olsa tamamen durdurulmuştur. Vatandaşlarımızın bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin konusunda baskı yapmamaları, can güvenliği nedeniyle belirtilen yasak kararına uyulması önem arz etmektedir." denildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Müstakil ve artçı depremler devam etmektedir. Acil yıkılacak binalara giriş yasaktır. İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede girme çıkma tamamen durdurulmuştur." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP İstanbul İl Başkanlığı'na girerek etrafa zarar veren bir kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Antep’te halk, Hatay depremi sonrası sokaklara döküldü, korku ve güvensizlik sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa