21 Şubat 2023 21:26

Kılıçdaroğlu: Depremler ülkesinde, vatandaşına hakaret eden sistem kurdular

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Depremler ve milyonlarca evsiz ülkesinde, vatandaşına hakaret eden sistem kurdular" diyerek, yabancıya konut satışını 5 yıllığına engelleyeceklerini söyledi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konut satışında yurttaşlara uygulanan KDV'nin döviz ile ödeme şartıyla yabancılara uygulanmadığını söyleyerek duruma tepki göserdi. "Depremler ve milyonlarca evsiz ülkesinde, vatandaşına hakaret eden sistem kurdular" diyen Kılıçdaroğlu, olası iktidarları döneminde 5 yıllığına yabancıya konut satışını yasaklayacaklarını duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımıza sıfır konut teslimlerinde; 150 m2’ye kadar %8, bu m2’yi aşan kısma ise %18 KDV uygulanıyor. Yabancılar ise parayı döviz olarak yurda getirmeleri şartıyla KDV’den istisna tutuluyor. Yabancılar bu avantajla yüksek alım yapıyor ve konut fiyatlarını yukarıya çekiyor.

Depremler ve milyonlarca evsiz ülkesinde, vatandaşına hakaret eden sistem kurdular. Böyle rezil, böyle kepaze bir sistem. Biz gelince yabancıya konut satışını 5 yıllığında engelleyeceğiz ve fiyatlar düşmeden yasak kalkmayacak. O kadar çok düzelteceğimiz şey var ki, tuz koktu tuz!"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bolu Belediye Meclisinde gerginlik: AKP'li Meclis Üyesi, Tanju Özcan'a şişe fırlattı

SONRAKİ HABER

Deprem bölgesinde yıkılan binalara ilişkin 3 müteahhit İstanbul'da tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa