22 Şubat 2023 02:11

RTÜK bu sefer de deprem yayınları için harekete geçti

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, kurulun depremlerin ardından ihmalleri haberleştiren televizyon kanallarına ceza için toplanacağını duyurdu.

Görsel: DHA

Paylaş

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ihmalleri haberleştiren basın kuruluşları için RTÜK'ün harekete geçtiği öğrenildi.

Son yıllarda iktidarı eleştiren yayınlara dozunu artırarak cezalar kesen RTÜK şimdi de deprem yayınlarını inceleyecek. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan RTÜK'ün CHP'li üyelerinden İlhan Taşçı, şu ifadeleri kullandı:

“RTÜK, deprem sonrası cezai soruşturma gerektirecek seviyeye gelen yetersizlikleri, ihmalleri haberleştiren, gelişmeleri aktaran TV’lere üst sınırdan para, beş kez de program durdurmaya varan cezalar için yarın toplanacak. Beyhude çaba… Gerçekleri gizleyemezsiniz, ortaya çıkar.

Fox TV (1) Habertürk (1) Halk TV (2) TELE 1’in (2) raporu Üst Kurul toplantısında görüşülecek. Gazeteciler, halkla ilişkiler için değil gerçekleri halka anlatmak için vardır. Halkın feryadını bastırınca acılar dinmiyor, bölgede hala süren beceriksizlikler ortadan kalkmıyor.”

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İhsan Eliaçık'ın 'Yaşayan Kur'an Türkçe Meal-Tefsir' eserine basım dağıtım yasağı

SONRAKİ HABER

Maraş'ta işçiler bu koşullarda çalışmak istemiyor: Yerin dibine batsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa