22 Şubat 2023 23:34

Depremde can kaybı 43 bin 556'ya yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maraş merkezli depremlerde 43 bin 556 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 43 bin 556'ya yükseldiğini açıkladı.

Soylu, Maraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü belirtti.

TRT Haber canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Soylu, merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuştu.

Hatay'da 2 enkazda ceset arandığını aktaran Süleyman Soylu, "17. günde geldiğimiz nokta şurası: Sadece Hatay'da 2 bina var, altında cenaze olduğunu düşündüğümüz, değerlendirdiğimiz. Bir ihbar sonucu çalışmaya başladık. Diğer tarafların tamamında arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Yaklaşık 313 bin çadır bütün bölgeye dağıtıldı, çadır kentler kuruldu, konteynerler kurulmaya başlandı. Konteynerlerin altyapısının bir kısmı oluşturuldu, bir kısmı oluşturuluyor. Bütün hastaneler işlevselliğini devam ettiriyor. Kamunun bütün gücü sahada" ifadelerini kullandı.

Soylu çadırların 'bütün bölgeye dağıtıldığını' öne sürse de başta Samandağ olmak üzere deprem bölgesindeki birçok yerden çadır çağrıları sürüyor.

VAFAT EDEN VATANDAŞLARA KARŞI DA SORUMLULARMIŞ!

Son vefat sayısını da açıklayan Soylu, "Bu depremde, son vefat sayımız 43 bin 556. Bu az bir rakam değil. Her bir insanımızın kendine ait bir değeri, yaşanmışlığı vardır. Ve biz bu insanlara, vefat eden vatandaşlarımıza karşı da sorumluyuz. Bu travma ancak büyük bir birlik ve beraberlikle atlatılır. Bu işin içinde daha güçlü bir şekilde çıkacağız" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail güçleri, Nablus'ta 10 Filistinliyi öldürdü, 102 kişiyi yaraladı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu İletişim Başkanlığına seslendi: Elini Ekşi Sözlük’ten hemen çek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa