23 Şubat 2023 00:22

TELE 1'in ekranı RTÜK tarafından karartıldı

TELE 1 ekranı, TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet ve imam hatiplerle ilgili eleştirisini bahane eden RTÜK tarafından karartıldı.

TELE 1 yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet ve imam hatiplerle ilgili dile getirdiği “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisini bahane eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1 ekranlarını üç günlüğüne kararttı. TELE 1 canlı yayını bu gece itibariyle üç günlüğüne durduruldu. Üç gün boyunca TELE 1 ekranlarında RTÜK tarafından gönderilen belgesel yayınlanacak. TELE 1'e iki kere daha aynı ceza verilmesi sonucunda kanalın lisansı iptal edilecek.

RTÜK, TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in Diyanet eleştirisini gerekçe göstererek TELE 1’e oy çokluğu ile 3 gün ekran karartma cezası vermişti.

TELE1, RTÜK’ün haksız ve hukuksuz cezasının iptalini ve yürütmesinin durdurulması için yargıya başvurmuştu. Ankara 2. İdare Mahkemesi, oy birliği ile yürütmenin durdurulması kararını vermişti.

RTÜK mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Karar Ankara Bölge İdari Mahkemesine gitti. Bu mahkeme ise yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdi.

Kanalın aktardığı bilgiye göre RTÜK tarafından TELE1'e verilen 3 günlük "ekran karartma" cezası 25 Şubat tarihine kadar uygulanacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu İletişim Başkanlığına seslendi: Elini Ekşi Sözlük’ten hemen çek!

SONRAKİ HABER

Depremzedeler için oynanan Kocaelispor ile Sakaryaspor maçında kavga çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa