23 Şubat 2023 13:35

ODTÜ’den yüz yüze eğitim çağrısı videosu

ODTÜ Matematik Bölümü öğrencileri Türkiye genelinde 487 üniversite bileşeninin katıldığı “Yüz Yüze Eğitim Koşulları Sağlansın” kampanyasının taleplerini yaymak amaçlı video hazırladı.  

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yağızhan MACUNCU
Deniz KEMEÇ
Ankara

ODTÜ Matematik Bölümü öğrencileri “Yüz Yüze Eğitim Koşulları Sağlansın” başlıklı bir video çekti. Türkiye genelinde 487 üniversite bileşeninin katıldığı aynı başlıklı kampanyanın taleplerini daha geniş kitlelere yaymak amaçlı çekilen video, ODTÜ Matematik Bölümü akademisyenleri tarafından da destek gördü.

ODTÜ Matematik Bölümü öğrencileri çektikleri videoda bir yandan yüz yüze eğitimin iyileştirici etkilerini vurgularken bir yandan da depremzede öğrencilerin uzaktan eğitim için gerekli olan teknik ve fiziki koşullara erişiminin olmadığını ifade etti.

Öğrenciler, depremzedelerin boş konutlara ve otellere yerleştirilebilecekken KYK yurtlarının tercih edilmesinin yanlış bir karar olduğunu ekledi. KYK yurtlarının depremzede aileler için kullanılması kararıyla geçilen uzaktan eğitimin yüz yüze eğitime nazaran daha verimsiz olduğuna dikkat çektiler.

Çekilen videoda yer alan ODTÜ Matematik Bölümü akademisyeni Prof. Dr. Yıldıray Ozan, KYK yurtlarının çözüm olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Yurt odalarında genelde ranzalar ve çalışma masası oluyor, dolayısıyla bir ailenin ihtiyaçlarını karşılamaktan oldukça uzak. Yemek yapmak için ortak mutfak alanı kullanılması gerekiyor. Tuvalet ve banyoların kullanımı da sıkıntılı olacaktır..Onlarca aile olacağını düşünürseniz oldukça büyük bir sorun. Ben KYK yurtlarının aile hayatına uygun olduğunu düşünmüyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Çekiçli saldırgan hakaretlerle Halk TV muhabiri Ferit Demir'in üstüne yürüdü

SONRAKİ HABER

Süleyman Soylu yine sorumluluk almadı, "kader" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa