23 Şubat 2023 13:46

Süleyman Soylu yine sorumluluk almadı, "kader" dedi

Alınmayan önlemlere ve koordinasyonsuzluğa tepkiler sürerken, Süleyman Soylu "Dünyada hiçbir ülke, üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildir" demeyi sürdürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 ilde büyük yıkıma neden olan ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği Maraş merkezli depremlerin sorumluluğunu deprem sayısına ve ilah-i takdire bağladı, "Dünyada hiçbir ülke, üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildir" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

"Dünyada hiçbir ülke, üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildir" diyen Soylu "Biz Müslümanız. Biz inanıyoruz ki ne bir saniye ileri, ne bir saniye geri... İnsanın hayatının takdir edildiği andan bir saniye ileri getirebilme kabiliyeti hiç kimsede yoktur. Cenabıallah'a teslimiz biz konuda ama burada yapmamız gereken hep birlikte geleceğe ait umudumuzu güçlü bir şekilde ayakta tutmak" diye konuştu.

GÜVENLİK SORUNU YAŞANMAMIŞ

"Adıyaman'da bugün hem elektrik açısından hem su açısından hem de doğalgaz açısından, güvenlik açısından ilk baştan itibaren güvenlik problemi yaşanmamış," iddiasında bulunan Soylu, "Sadece birkaç sosyal medya tevziratının dışında başka bir olayla karşılaşılmamış" ifadelerini kullandı.

Ancak Anadolu Ajansı, 11 Şubat'ta "Adıyaman'da depremde zarar gören evlerdeki eşyaları yağmalayan 2 kişi tutuklandı" başlıklı bir haber, 16 Şubat'ta da "Adıyaman’da hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı" başlıklı bir haber yayımlamıştı. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

Hasar tespit çalışmaları hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina 11 ilimizde incelendi. 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi" dedi. Kurum Adıyaman'da ise 20 bin 987 binada 65 bin 685 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

"ELEKTRİK 4 GÜN SONRA VERİLDİ"

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da "Zorlu bir süreç yaşadık. Kışın bu en soğuk günleri yaşadığımız ve dünyanın en büyük afetiyle mücadele ettiğimiz bu ortamda çok büyük emek sarfedildi. Depremden 4 gün sonra Adıyaman genelinde elektriğin yüzde 75'ini vermiş durumdaydık" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’den yüz yüze eğitim çağrısı videosu

SONRAKİ HABER

İZELMAN işçileri yüzde 35’lik teklifi kabul etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa