23 Şubat 2023 19:00

Diyarbakır Barosu’nun hasarlı binaların yıkımına ilişkin talebi kabul edildi

Diyarbakır Barosu, kentteki hasarlı binaların yıkım işleminin şimdilik durdurulması ve hasar sebebinin tespiti konusundaki taleplerinin Diyarbakır 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nce kabul edildiğini duyurdu.

Diyarbakır Barosu, 6 Şubat’ta Maraş'ta meydana gelen deprem sonucunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tespit ettiği acil yıkılacak ve hasarlı binaların ileride hukuki ve cezai sorumluluk açısından hak kayıplarına sebebiyet vermemesi için Diyarbakır 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2023/16 Değişik İş sayılı dosyası üzerinden delil tespiti yapılacak yapılarda yıkımın tedbiren şimdilik durdurulması ve yapılarda yıkım sebebine ilişkin delil tespiti talebinde bulundu.

Baro, Diyarbakır 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi 23 Şubat tarihli kararıyla taleplerin kabulü ile; Diyarbakır Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü’nce  delil tespiti yapılacak olan yapıların yıkım işleminin tespitler bitinceye kadar tedbiren şimdilik durdurulmasına  ve yapılardaki hasar sebebinin tespiti konusunda tüm hasarlı taşınmazlarda 4 kişilik uzman bilirkişi kurulunca 24 Şubat (yarın) tarihinden itibaren keşif yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Kentte hasarlı yapılara ilişkin ileriki süreçlerde cezai ve hukuki sorumluluk açısından hak kayıplarının yaşanmaması için hasar tespitlerinin yapılmasına dair sürecin de baro tarafından yürütüleceği kamuoyuna duyuruldu. (Diyarbakır/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et