"MİT, Taksim saldırısını planladığı öne sürülen Halil Menci'yi Suriye'de öldürdü"
İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de düzenlenen bombalı saldırıyı planladığı öne sürülen Halil Menci'nin, MİT tarafından Kamışlı'da öldürüldüğü aktarıldı.

Halil Menci | Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

Taksim saldırısı zanlısı Ahlam Albashır'ın ifadesi ortaya çıktı, çelişkiler arttı

HDP'nin Taksim saldırısı araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Sabah: Taksim saldırısı zanlısı Ahlam Albashır ifadesinde "Abim ÖSO komutanı" dedi
İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde geçen yıl düzenlenen bombalı saldırıyı planladığı öne sürülen Halil Menci'nin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Kamışlı'da öldürüldüğü aktarıldı.
AA ve DHA'daki haberlerde, Menci'nin, ana omurgasını YPG'nin oluştuduğu Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) kontrolündeki Kamışlı'da bulunduğu, YPG tarafından "korunduğu" ve YPG yöneticileriyle "temas halinde olduğu" iddia edildi.
Haberlerde, MİT tarafından takibe alınan Halil Menci'nin 22 Şubat'ta Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da gerçekleştirilen operasyonla öldürüldüğü aktarıldı.
Halil Menci'nin, saldırıda bombayı bırakan Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ı yönlendirdiği ve Bilal Hassan'ın yurt dışına kaçmasını sağladığı öne sürülüyordu.
Taksim'de 13 Kasım 2022'de düzenlenen saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştı. İktidar sözcüleri tarafından fail olarak gösterilen YPG ve PKK ise saldırıyı üstlenmemişti. Saldırının kilit isimlerinden olduğu söylenen Menci'nin öldürülmesi, birçok yönüyle halen karanlıkta olan saldırının üzerindeki sis perdesini yoğunlaştırdı. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et