26 Şubat 2023 14:07
Son Güncellenme Tarihi: 26 Şubat 2023 14:36

CHP grup toplantısını gerçekleştirdi, Kılıçdaroğlu'na aday konusunda tam yetki verildi

CHP grup toplantısı, parti genel merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda deprem çalışmaları ve seçim hazırlıkları ele alındı. Kılıçdaroğlu'na aday konusunda tam yetki verildi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP grup toplantısı, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde basına kapalı yapıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıya, deprem bölgesinde görevli milletvekilleri çevrim içi katıldı.

Maraş merkezli depremlerin ardından gerçekleştirilen çalışmaların ele alındığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimi hazırlıkları görüşüldü.

CHP grubu, aday konusunda Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada, “CHP TBMM grubu olarak 26 Şubat günü olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonraki bütün süreçlerde, grubumuz adına karar almak konusunda oybirliğiyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu yetkilendirmiştir” dedi.

KIZILAY’A TEPKİ

Özel, depremin ardından Ahbap’a çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’a tepki gösterdi: "Tüm diğer eksiklik ve aksaklıkların yanında Kızılay’ın sivil toplum kuruluşlarına çadır satarak bir ticarethane gibi çalışması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır. Bu ülkede, depremzedeye çadır dağıtmakla mükellef olan bir kadim yardım müessesesi, depremde vatandaşlarımız 'çadır, çadır' diye bağırırken, başka kuruluşlara çadır satması AK Parti döneminde devlette yönetim krizinin nerelere geldiğini, bu zihniyetin devleti nasıl tahrip ettiğini acı bir şekilde göstermektedir.” 

ADAY İSMİNDE DE ORTAKLAŞILDI

Özel ayrıca, toplantıya katılan milletvekillerinin aday üzerinde anlaştıklarını da söyledi:

"Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz hakkını kullandı. Aday belirleme noktasında metin üzerinde ortaklaştılar. Aslında metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar."

PM'DEN DE YETKİ ALMASI BEKLENİYOR

Bu toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına başkanlık edecek olan Kılıçdaroğlu’nun 2 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesi aday belirleme ve seçim ittifakı gibi konularda partisinin kurullarından tam yetki alması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER YARIN BİR ARAYA GELECEK

Halk TV Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, bu gelişmenin ardından bağlandığı "Parametre" programında Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yarın bir araya geleceğini duyurdu.

Babaeker özetle şunları aktardı:

"Kılıçdaroğlu ve Akşener yarın bir araya gelecekler. İYİ Parti ile CHP arasında ne zamandır bir gerilimin olduğu, yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğu konuşuluyordu. 2 Mart'taki görüşme öncesinde aradaki pürüzlerin giderilmesi için görüşecekler.

'Aslında metinde bulamayacağınız bir isim üzerinde ortaklaştılar' dedi Özgür Özel. Bu cümle bir tartışma yarattı. CHP'deki kaynaklarımla görüştüm.

Tüm vekiller, partideki cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu yönünde görüş bildirdi, görüşün bildiriye yansımasını da istediler. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adının bu şekilde bildiriye yansımasına izin vermedi. Aldığımız bilgiler böyle. Bu irade altılı masanındır. Aday belirleme yetkisi altılı masadadır demiş. Bunu öğrendik." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçı Cengiz Bozkurt: Depremzedeler de dayanışmaya dahil olmalı

SONRAKİ HABER

Antep'te deprem kiliseyi yeniden ortaya çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa