26 Şubat 2023 19:56

Bahçeli tribünlerden yükselen "hükümet istifa" sloganlarını hedef aldı: Göz yummak mümkün değil

Devlet Bahçeli, statlardan "hükümet istifa" sloganlarının yükselmesinin ardından yaptığı paylaşımda "Göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir." dedi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Dün Fenerbahçe - Konyaspor maçında, bugün Beşiktaş - Antalyaspor maçında tribünlerden "Hükümet istifa" çağrıları yükseldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tribünleri hedef aldı, "Göz yummak, alttan almak, sessiz durmak mümkün değil" ifadelerini kullandı. Bahçeli, maçların "seyircisiz" oynanmasını istedi. Bahçeli'nin Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden ayrıldığı açıklandı. Kayserispor tarafından da "Devletin ve milletin sonuna kadar yanındayız" açıklaması yapıldı.

BAHÇELİ: SEYİRCİSİZ OYNANSIN

Devlet Bahçeli'nin tirbünlerden yükselen "hükümet istifa" sloganları hedef aldı. Bahçeli'nin tweetleri şöyle oldu:

"Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında trübünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur.

Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır.

Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir.

Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir." 

BAHÇELİ BEŞİKTAŞ JK ÜYELİĞİNDEN AYRILDI

MHP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden ayrıldığı belirtildi.

 

SEMİH YALÇIN DA İSTİFA ETTİ

Bahçeli'nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Yalçın, Twitter hesabından "Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma hali Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır. Bende Beşiktaş JK üyeliğinden an itibariyle çekiliyorum." paylaşımı yaptı.

KAYSERİSPOR VE KONYASPOR'DAN AÇIKLAMA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasının ardından Eski AKP milletvekili aday adayı Ali Çamlı başkanlığındaki Kayserispor'un resmi Twitter hesabından şu açıklama paylaşıldı: "Kayserispor'un ve Kayserispor camiasının devletin ve milletin sonuna kadar yanında olduğunu, şu felaket günlerinde milli acımızı yürekten paylaştığını, trübünlere hakim olmaya çalışan kirli siyaset ve zillete de karşı olduğunu ve bunu da kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Konyaspor tarafından da "Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınadığımızı tarih ve millet huzurunda beyan ederiz." açıklaması geldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş taraftarları da tribünlerden hükümeti istifaya çağırdı

SONRAKİ HABER

Maraş'ta fay hattında kayan yapıya "orta hasarlı" raporu verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa