27 Şubat 2023 11:01

Şenol Güneş’ten Bahçeli yanıtı: Her görüşünüzde bir suçlama, aşağılama

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "hükümet istifa" sloganları ardından kulüpten istifa eden Bahçeli'nin sözlerine yanıt geldi, "Her görüşünüzde bir suçlama, aşağılama, yok etme..."

Şenol Güneş | Ekran görüntüsü DHA'nın videosundan alınmıştır.

Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kulüp üyeliğinden istifa eden Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi. Güneş isim vermeden, "Her görüşünüzde suçlama, aşağılama, yok etme, bunlardan sıyrılmamız lazım..." dedi.

Fenerbahçe-Konyaspor maçındaki "hükümet istifa" sözlerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor maçları öncesinde "Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir" demişti. Bahçeli'nin Beşiktaş maçında da "hükümet istifa" sloganlarının atılmasının ardından Beşiktaş JK'den istifa ettiği açıklandı.

Süper Lig 14. hafta erteleme maçında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı değerlendirmede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'hükümet istifa' sloganları nedeniyle takımı hedef alarak istifa etmesine de cevap verdi.

Maraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Şenol Güneş, Bahçeli'nin 'seyircisiz maç' sözleri sorulunca şunları söyledi: "Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Acımız büyük. Ama iyi de bir şeyler gördük. Tek yürek olan bir Türkiye var. Çaresizlik gibi görünen dönemde bu olayı unutturmadan geleceğe adım atmak gerekiyor. Büyük bir acı yaşadık" dedi.

"HER GÖRÜŞÜNÜZDE BİR SUÇLAMA, BİR AŞAĞILAMA, YOK ETME"

"Kavgayı hiç doğru bulmuyorum" diyen Güneş, "Daha fazla el ele vermek gerekir. Müsabakların tatil olması ya da seyircisiz oynanıp oynanması tartışılmalıydı. Şu anda bir şeyler söyleyerek gündemi değiştirmek istemiyorum. Konuşulacak konulardır. Çünkü karşılıklı fikir alışverişine, diğerinin görüşlerine herkesin ihtiyacı var. Ama her görüşünüzde bir suçlama, aşağılama, yok etme, bunlardan sıyrılmamız lazım. Sevgi, saygı, güven gittiği zaman işin gittiği yol doğru değildir, korku ve şiddet gelir" diye konuştu.

"YETKİLİLERİN, KARAR VERİCİLERİNİN MESAJLARININ İYİ VERİLMESİ GEREKİYOR"

Güneş şöyle devam etti: "Hepimizin bir araya gelmesi gerek. Samimi olarak bir araya gelmek lazım, böyle görüntü vermek için değil. Bazı kelimeler anlamını kaybetti. Umarım buna dönüş olur. Mesela sportif bir yarış yapıyoruz. Takımlar bir araya geliyor, ne kadar samimiyiz, sevgi, saygı, güvenimiz var mı, bir başka duygularımız var mı bunlar konuşulması gerekiyor çünkü gelecek bundan daha kötü günler getirebilir. Baktığınız zaman Türkiye’nin her yeri deprem bölgesi, görüyorsunuz. Buna karşı nasıl çözüm bulacağız yine birlikte bakacağız, yaşayanlar yapacak. Yetkililerin, karar vericilerin veya aydın kesimde olanların mesajlarının iyi verilmesi ve iyi algılanması gerekiyor. Aksi halde kısır çekişme... Bazen bir şey tartışılıyor, o kadar çirkin ifadelerle konu tartışılıyor ki hiç orada konuşacak bir şey kalmıyor. Kendi düşmanımızı yaratmadan bunları bertaraf edebiliriz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ocak ayında dış ticaret açığı 14,2 milyar dolar oldu

SONRAKİ HABER

İsrail'de Yasamadan Sorumlu Bakanlık Komitesi, "terör suçluları" için idam cezası tasarısını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa