27 Şubat 2023 12:14
Son Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2023 13:46

Malatya Yeşilyurt'ta 5.6 büyüklüğünde deprem: 1 kişi hayatını kaybetti 103 kişi yaralandı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kentteki hasarlı binaların yıkıldığı ifade edilirken 1 yurttaş yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eda AKTAŞ
Berfin GÜLER
Malatya

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre saat 12.04'te gerçekleşen deprem yerin 6.96 km derinliğinde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.5, derinliğini ise 5 km olarak duyurdu. Deprem, Malatya'nın yanı sıra Maraş, Antep, Adıyaman ve Urfa gibi çevre illerde de hissedildi. Kentteki hasarlı binaların yıkıldığı bilgisi geçildi.

AFAD: 1 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD Başkanı Yunus Sezer, bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Sezer, "5 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. 69 yaralımız hastanelere sevkedildi" ifadelerini kullandı.

Sezer yıkılan bina sayısının 29 olduğunu, 7 binada da arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

AFAD Başkanı Sezer daha sonra yaptığı açıklamada ise depremde 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

BAKAN KOCA: 103 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 103 kişinin yaralandığını bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından Malatya'daki depreme ilişkin paylaşımda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6'sı ameliyatta, 3'ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

BABA KIZ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Yeşilyurt ilçesinde ağır hasarlı bir bina yıkıldı. Edinilen bilgiye göre Aziz Deliktaş isimli bir baba ve kızı Şeyma Deliktaş eve eşya almak için girdiği esnada deprem gerçekleşti. Enkaz altında kalan baba kız arama kurtarma çalışmaları sonucu kurtarılarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

AA'nın geçtiği bilgiye göre Zaviye Mahallesi Meziyet Sokak'ta AFAD, UMKE, askerler ve arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmayla Ali Şahingil isimli yurttaş depremden yaklaşık 1,5 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Şahingil, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan Hacı Abdi mahallesinde enkaz altında kalanların olduğu değerlendirilen binadalarda binada arama kurtarma çalışması yürütülüyor.

Buhara Apartmanı’nın altında kalan Bedih Kış'ın (29) çıkarılması için ekiplerin arama kurtarma çalışması sürüyor

BAKAN ÖZER: 5 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 5 kişinin de enkazlardan çıkarıldığını bildirdi.

Özer, "Tüm ekiplerimiz, şu anda sahada. Yıkılan binalarda enkaz başında ekiplerimiz. İnşallah tüm vatandaşlarımızı kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan depreme ilişkin paylaşım yapıldı.

Açıklamada, "Deprem sonrasında saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır" bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi, riskli binaların etrafında bulunulmaması uyarısı da yapıldı.

"ÇADIRLARDA BİLE GÜVENDE HİSSETMİYORUZ"

Depremle birlikte kentte büyük bir panik yaşandı. Çadır kentte kalanlar dahi kendilerini panikle dışarı attıklarını anlattı. "Her depremde daha çok korkuyoruz. Çadırlarda bile güvende hissetmiyoruz" diyen bir kişi, çadırların evlerin aralarındaki boş alanlarda olmasının sorun olduğunu söyledi.

Depremi "Bu sefer kısa oldu. Yoksa yıkım daha fazla olurdu. Şimdi hasarsız denilen evlere de girmeye çekiniyoruz" diye anlatan başka bir depremzede ise, bir an önce konteyner kentlerin kurulmasını talep etti.

ÖNCEKİ HABER

Zelenskiy, Müşterek Kuvvetler Komutanı Moskalev'i görevden aldı

SONRAKİ HABER

Yunanistan, göç dalgası endişesiyle Türkiye sınırına devriyeler yerleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa