28 Şubat 2023 10:06
/
Güncelleme: 10:21

ABD: Önemli ortaklarımız Türkiye ve Mısır'ın ilişkilerinin iyileşmesini teşvik ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’nin 10 yıl aradan sonra Türkiye’yi ziyaret etmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Sözcü Price, ziyaretin Türkiye ve Suriye’de yıkıma ve can kayıplarına yol açan depremlerin ardından geldiğine işaret ederek, "Kamuoyunda yapılan açıklamalardan dışişleri bakanının ziyaretinin insani bir ziyaret olduğunu anlıyorum" dedi.

Price, “Elbette ki hem Türkiye hem de Mısır önemli ortaklarımızdır. Önemli ortaklarımızın ilişkilerinin iyileşmesini her zaman teşvik ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ned Price

Ned Price | Fotoğraf: ABD Dışişleri Bakanlığı

"ESAD İLE NORALLEŞMENİN ZAMANI DEĞİL"

Türkiye-Mısır ilişkilerine dair soruya yanıt verirken Beşar Esad ve Şam yönetimine de değinen Price, "Esad rejimi konusundaki tutumumuz değişmedi” dedi. Price, “Şu an normalleşmenin zamanı değil. Esad rejimi ile ilişkileri geliştirmenin zamanı değil” sözlerini sarf etti.

"Odak noktalarının mevcut acil insani ihtiyaç olduğunu" söyleyen Ned Price, “Bu yüzden onlarca kişiyi Türkiye ve Suriye’deki on binlerce kişiye destek sağlamak üzere bölgeye gönderdik. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri Türkiye ve Suriye halkına yardım etmek üzere yapabilecekleri her şeyi yapmaya teşvik ediyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et