01 Mart 2023 16:02

Samsun'da boşanma aşamasındaki eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Samsun'un Kavak ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu Gülbahar K'yi bıçaklayarak öldüren Baki K.’ye ağırlaştırılmış müebbet, Baki K.’nin annesi Zahide K.’ye 25 yıl hapis cezası verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Samsun'un Kavak ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşini bıçaklayarak öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet, annesine ise 25 yıl hapis cezası verildi.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Baki K. ve annesi Zahide K. ile taraf avukatları katıldı.

Baki K, son savunmasında, eşinin davranışlarının kendisini suça sürüklediğini iddia ederek beraatini ve tahliyesini istedi

Zahide K. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ileri sürerek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Baki K'yi "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Zahide K'yi ise "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Daha sonra Zahide K. hakkında “iyi hal indirimi” uygulayan heyet, sanığın “adli sicil kaydı bulunmaması ve geleceği üzerindeki olası etkisi” gerekçesiyle cezayı 25 yıla indirdi.

Kavak ilçesinde geçen yıl 1 Şubat'ta bir aylık uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından annesi Zahide K. ile Kovid-19 nedeniyle karantinada bulunan eşinin evine giden ve çocuklarını görmek istediğini söyleyen Baki K, tartışıp darbettiği Gülbahar K'yi bıçaklamış, ağır yaralanan 3 çocuk annesi kadın hastaneye götürülürken yaşamını yitirmişti. Gözaltına alınan Baki K. ve annesi Zahide K. tutuklanmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’daki depremzede işçiler: Asgari ücretle yeni bir evi nasıl kuracağız?

SONRAKİ HABER

CHP'li Kaya: LGS ve YKS'ye girecek depremzede öğrenciler için özel düzenleme yapılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa