01 Mart 2023 16:10

CHP'li Kaya: LGS ve YKS'ye girecek depremzede öğrenciler için özel düzenleme yapılmalı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, iktidarın depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek; "LGS ve YKS'ye girecek depremzede öğrenciler için özel düzenlemeler yapılmalı" dedi.

Yıldırım Kaya | Fotoğraf: Kaan Ulu/DHA

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP’nin iktidar olduğu süreçte depreme yönelik tedbir alınmadığını belirtti.

Maraş merkezli depremlerden sonra gerekli müdahalelerin zamanında yapılmadığını vurgulayan Kaya; "Yapanlara da engel olmaya çalıştılar. Bu durum can kaybını daha da arttırmıştır. Erken müdahaleyle kurtarılabilecek binlerce can hayatını kaybetmiştir. Hiç yara almadığı halde, bulunduğu yerden çıkamayan insanlar da soğuktan donarak ölmüştür." diye konuştu.

CHP'li Kaya, Kızılayın üç gün boyunca elindeki çadırları beklettiğini, bu çadırları üçüncü gün başka bir yardım derneğine sattığını söyledi.

Depremden etkilenen öğrencilerin eğitim sorunlarına ilişkin görüşlerini paylaşan Kaya, şu önerilerde bulundu; "Deprem mağduru öğrencilerin misafir edildikleri illerde okul ve derslik ihtiyaçları yeniden planlanmalıdır. Deprem bölgesi dışındaki illere ihtiyaç duyulan sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır. Deprem mağduru öğrenciler için başarı yerine motivasyon kelimesi anahtar olabilir. Deprem mağduru çocuklara güvende olduklarını hissettirmek ve güvenli bir yerde olmalarını sağlamak gerekir. Haziran ayında yapılacak LGS ve YKS'ye girecek deprem mağduru öğrenciler için özel düzenlemeler yapılmalı ve sağlıklı kararlar alınmalıdır. Deprem bölgesinde kalan öğrenciler için ivedilikle konteyner okulların ve sınıfların kurulması gerekir. Deprem bölgesinde görev yapan ve yapacak öğretmenlerin özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da boşanma aşamasındaki eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ işçisi: ‘Bilmediğiniz şeyler var’ cümlesine doyduk, şeffaflık istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa