02 Mart 2023 16:27

Rusya "Ukrayna'nın sabotajında 1 kişi öldü" dedi, Ukrayna reddetti

Rusya, Bryansk bölgesinde "Ukraynalı sabotaj grubunun silahlı saldırısında" 1 kişinin öldüğünü öne sürdü. Putin "Terör eylemi" dedi. Ukrayna ise iddiayı "Klasik bir provokasyon" olarak niteledi.

Fotoğraf: Sefa Karacan/AA

Paylaş

Rusya'nın Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, bölgedeki bir köyde "Ukrayna'ya ait sabotaj grubunun silahlı saldırısında" 1 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise iddia için "Klasik bir provokasyon" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Valisi Bogomaz, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun insansız hava aracıyla Rusya-Ukrayna sınırındaki bölgeye yönelik saldırısında bir evde yangın çıktığını belirtti.

Ayrıca Ukrayna topraklarından bir sabotaj keşif grubunun bölgedeki Lyubeçane köyüne sızdığı bilgisini paylaşan Bogomaz, bu grubun hareket halindeki bir otomobile ateş açtığını duyurdu.

Bogomaz, "Ateş sonucu 1 sivil yaşamını yitirdi, 10 yaşındaki 1 çocuk yaralandı. Rusya Silahlı Kuvvetleri, sabotaj grubunun ortadan kaldırılması için gerekli eylemlerde bulunuyor" ifadesini kullandı.

Rus basınında yer alan haberlere göre de söz konusu sabotaj grubu, Lyubeçane köyündeki bir markette yaklaşık 6 kişiyi rehin aldı. Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisine (Rosgvardiya) bağlı askerler ve sabotaj grubu arasında çatışmalar yaşandı.

Diğer yandan, Byransk bölgesindeki Lomakovka köyüne de havan toplarıyla saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda, ölen ve yaralıların olmadığı, 2 evin hasar gördüğü aktarıldı.

Kursk Bölge Valisi Roman Starovoyt da Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun sınırdan bölgedeki Tetkino köyüne yönelik saldırı düzenlediğini bildirdi. Starovoyt saldırıda yaralananların olduğunu bildirdi.

PUTİN, "TERÖR EYLEMİ" DEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Bryansk bölgesindeki silahlı saldırının "terör eylemi" olduğunu söyleyerek "Onlar, başarı elde edemeyecek, onları bastıracağız" dedi.

Putin, "Rus askerleri, Donbas'ta 8 yıl boyunca insanlara işkence eden ve onları öldüren, Moskova'da Darya Dugina'yı öldüren Naziler ile teröristlerden vatandaşlarımızı koruyor. Bunlar, bugün yine bir terör eylemini gerçekleştirdi, suç işledi, sınırdaki bölgemize girerek sivillere ateş açtı. Onlar, otomobilin sivillere ait olduğunu, bu arabada sivillerin ve çocukların olduğunu gördü ancak ateş açtı" sözlerini sarf etti.

Putin, ayrıca "Tekrar altını çizmek istiyorum, onlar başarı elde edemeyecek, onları bastıracağız" diye ekledi.

UKRAYNA: İDDİA KLASİK BİR PROVOKASYON

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise Rusya’nın iddiasını "klasik bir provokasyon" olarak nitelendirdi.

Podolyak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Rusya’daki Ukraynalı 'sabotaj grupları' hikayesi klasik bir provokasyondur. Tamamen bilinçli. Rusya, bir yıllık savaşta başka bir ülkeye saldırıyı ve artan yoksulluğu bir şekilde haklı çıkarmak için kendi halkını korkutmak istiyor. Bu arada Rusya’da partizan hareketi güçleniyor ve daha saldırgan hale geliyor. Kendi partizanlarınızdan korkunuz” ifadelerini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

"Deprem bölgesinde eczacılık hizmetini TEB ve Sağlık Bakanlığı birlikte yürütmeli"

SONRAKİ HABER

Bursa Barutçu tekstil işçileri 139 gündür direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa