02 Mart 2023 21:02

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Şimdi dayanışma zamanı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin depremle ilgili yaptığı açıklamada, halkın, yaşanan insani felaketin siyasi sorumlularından mutlaka hesap soracağı belirtilerek “Şimdi dayanışma zamanı" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Maraş merkezli meydana gelen depremlerde yaşanan hak ihlallerine ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

“Deprem değil rantçı düzeniniz öldürüyor” pankartı açılırken sık sık, “Hükümet istifa”, “Katil devlet hesap verecek”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

Basın açıklaması okuyan Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, depremin sadece yer kabuğunu kırmadığını aynı zamanda iktidarın açıklarını ortaya döktüğünü söyledi.

Beyazadam, “Bizler, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak felaketin ilk haftasında deprem bölgesindeki destek ve dayanışma çalışmalarımızı daha etkin yürütmek, deprem bölgesindeki halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak için bir koordinasyon oluşturduk. Destek ve dayanışma çalışmalarımızın ilk anından itibaren, iktidar yardım çalışmalarımızı engellemeye çalışıyor, kamyonlarımızı durduruyor, depolarımıza el koyuyor, oluşturduğumuz imkanları heder ediyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

“Depremin 20’inci gününde çadır, hastane, tuvalet, su, elektrik ve temizlik ihtiyaçlarına çözüm aranıyorsa bu yönetimin felaketi olduğunu gösteriyor” diyen Beyazadam, sorulara bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan deprem felaketinin sorumluluğunu mültecilere, göçmenlere ve yoksullara yıkmaya çalışan ırkçılık ve “takdir-i ilahiye” bağlayan yobazlığın deprem kadar yıkıcı olduğunu dile getiren  Beyazadam, “İktidarın sorumluluğunu gizlemeye çalışanlar Türkiye halkının basireti altında ezilecektir. Ailesini yitirmiş çocuklarımız, her biri birer çocuk istismar merkezi olma riski taşıyan, geçmişte, çocuk yaşta evliliğe zorlama, taciz, tecavüz gibi çok sayıda istismar olayının yaşandığı tarikat yurtlarına bırakılamaz. Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Deprem nedeniyle yaşadığımız acılar, takdir-i ilahi değil, takdir-i siyasidir. İktidar sahipleri ne yaparlarsa yapsınlar, tarihinin en büyük acısını yaşayan ve tarihinin en büyük dayanışma hareketini yaratan Türkiye halkı, yaşadığımız insani felaketin siyasi sorumlularından ve bunların koltuğu altında palazlanan ölüm tacirlerinden mutlaka hesap soracaktır. Şimdi dayanışma zamanı” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Genel Başkan Başdanışmanı altılı masa toplantısının ardından "başlıyoruz" temalı bir video yayımladı

SONRAKİ HABER

Ankara altılı masa toplantısı sonrası hareketlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa