03 Mart 2023 14:04

Tüm Bel- Sen İzmir 2 No’lu Şube: Karşıyaka Belediyesi gerçekleri çarptırıyor

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube, uzun süredir Karşıyaka Belediyesi’nde emekçilerin yaşadığı sorunlara karşı yönetimin olumsuz yaklaşımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Tüm Bel-Sen logosu

Paylaş

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube, uzun süredir Karşıyaka Belediyesi’nde emekçilerin yaşadığı sorunlara karşı yönetimin olumsuz yaklaşımına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Emekçilerin haklarının ödenmediği hatırlatılan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube, Karşıyaka Belediyesi’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada gerçekleri çarpıttığını söyledi.  

Emekçilerin maaşlarının geç yattığı, hatta toplu sözleşmeden kaynaklı farkları eksik yatırıldığı ifade edilen açıklamada, “Belediye yönetimi, bu kapsamda son olarak, emekçilere ödenecek maaş promosyonlarına ilişkin ihaleyi takip edip, taleplerini dile getiren 32 memur hakkında haksız ve hukuksuz bir şekilde soruşturma açmıştır. Sendikamızın tüm anti-demokratik ve hukuksuz uygulamaları kamuoyuna duyurması sonrasında ise bu seferde gerçekleri çarpıtarak sendikamızın Karşıyaka Belediyesi’nde yetkisi olmadığını ifade ederek, haklarını savunan emekçileri karalamaya çalışmıştır” denildi.

“BELEDİYE YÖNETİMİNİN BASKISIYLA YETKİMİZ ALINDI”

Belediye yönetiminin emekçilere yaptığı baskı sonucu 2021 yılında sendikal yetkilerinin ellerinden alındığını belirtilen açıklamada, “Yönetimin bu anti demokratik ve hukuk dışı müdahalelerine rağmen Karşıyaka Belediyesi kamu emekçilerin çoğu sendikamızdan ayrılmamıştır. Bunu hazmedemeyen belediye yönetimi 2021 yılı nisan ayında yasal olarak Tüm Bel-Sen ile imzalanması gereken toplu sözleşmeyi imzalamamış; mayıs ayına kadar baskılarını artırarak mayıs ayı sonunda sendikamızın çoğunluğunu elinden aldıktan emir eri olan sözde sendikayla kendi istediği gibi toplu sözleşme imzalamıştır” ifadelerine yer verildi.

“SORUŞTURMA, BASKI VE TEHDİTLERE SON VERİLSİN”

Açıklamada, belediye yönetiminin kendi imzaladığı sözleşmeye dahi aykırı davranmasına karşı ilgili sözleşmenin tarafı olan sendikanın tepki vermemesi üzerine emekçilerin yeniden Tüm Bel-Sen’de örgütlendiği hatırlatıldı. Açıklamada, “Gerçekler gün gibi ortadadır, Tüm Bel-Sen Karşıyaka Belediyesi’nde üyelerinin yaşadığı haksızlıklara sessiz kalmadığı için yalan yanlış söylemlerle bir kez daha hedef haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bizim tek talebimiz kamu emekçilerinden bugüne dek yapılan hukuksuz toplu sözleşme ödemesi kesintilerinin geri ödenmesi, maaşların ve toplu sözleşme farklarının eksiksiz ve zamanında ödenmesi ve haksız-hukuksuz açılan disiplin soruşturmalarına, baskı ve tehditlere son verilmesidir” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hatay, enkaz tozu altında

SONRAKİ HABER

Aliağa’da köylüler atık bertaraf tesisi bilirkişi toplantısında şirkete tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa