03 Mart 2023 15:10
Son Güncellenme Tarihi: 03 Mart 2023 15:53

Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı

Aday önerileri 5 lider tarafından reddedilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masayı suçladı, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın dün gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanı adayı konulu toplantı sonrası düzenlediği Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından açıklama yaptı. Aday önerileri 5 lider tarafından reddedilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masayı suçladı, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı.

Akşener şu sözleri sarf etti:

"Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir. Ben ve arkadaşlarım ülkemizin 20 yılını harap eden ucube bir zihniyete karşı aynı yerde aynı kararlılıkla duruyoruz. Nasıl ki 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduysak bugün de aynı yerde duruyoruz. 2023 yılında, milletimiz cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri için, tarumar edilen demokrasimiz için bir büyük mücadele verirken ‘ceketimi assam aday ederim’ diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya devam edeceğiz.

Siyasetimizin merkezine milletimizi alıp memleketimizi karış karış gezdik. Milletimizin hem dert ve isteklerini hem de bizden beklentilerini dinledik. Nasıl ki milletimizin dertlerini dinleyip not edip iktidara duyurduysak, bizden yani muhalefetten beklentilerini de dinlemek için yorulmadan çalıştık.

Birçok önemli konuda mutabakat sağladık. Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Bu doğrultuda 5 siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiler. Biz de İYİ Parti olarak milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine şahit olduğumuz ve uzun bir süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismi beyan ettik. Bu iki isim Sayın Yavaş ve Sayın İmamoğlu’ydu.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz gayretlerinizi gördü yanınızda durdu. Bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz size de ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır. Bu vazife yepyeni bir sayfa açma vazifesidir. Bu vazife sadece bir dayatmayı değil topyekun bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bu vazife reddedilemez bir vazifedir. Çünkü bu çağrının sahibi millettir.” 

PARTİSİNİN İL BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamanın ardından il başkanlarıyla buluştu. Söğütözü'nde bir otelde düzenlenen toplantı, basına kapalı devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Altı liderin dünkü toplantı sonrası yaptığı ortak açıklamada, "Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz" denilmişti.

Akşener, altılı masa toplantısının ardından gece saatlerinde partisinin il başkanlarını ve milletvekillerini toplamış, yaklaşık 3,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirmişti.

Akşener ardından bugün Genel İdare Kurulu toplantısına katılmış ve bu toplantı da 1,5 saat sürmüştü.

Altılı masa toplantısının ardından basına yansıyan bilgilerde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulduğu, Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun ismini gündeme getirdiği, Kılıçdaroğlu'nun onların belediye başkanı olarak kalacaklarını söylediği ve diğer liderlerin Kılıçdaroğlu'na destek verdiği yer almıştı. Akşener'in bunun üzerine partisine danışmak istediği ve bu nedenle toplantıya pazartesi gününe kadar ara verildiği kaydedilmişti.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ittifak toplantısı sonrası paylaştığı "Millet 5'ten büyüktür" tweet'ini daha sonra silmişti. Dikbayır, 3,5 saat süren İYİ Parti toplantısı çıkışında ise bu sözlerini tekrar etmiş ve GİK toplantısı sonrası açıklama yapacağını söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaşlı taraftarlarca toplanan oyuncaklar Maraş'a ulaştı

SONRAKİ HABER

Nilüfer Belediyesi 2023’ü Tomris Uyar’a adadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa