03 Mart 2023 15:21

Nilüfer Belediyesi 2023’ü Tomris Uyar’a adadı

2013'ten beri her yılı bir yazara adayan Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, 2023’ü Tomris Uyar yılı ilan etti.

Görsel: Nilüfer Kütüphane

Paylaş

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, 2023’ü Tomris Uyar yılı ilan etti. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada  “60 sonrası kuşağın önde gelen öykücülerinden biri olan, öykülerinde toplumun farklı kesimlerinden insanların gündelik hayatlarından ilk bakışta anlaşılması ve başkalarına anlatılması zor anları eşsiz Boğaz'ı ve kenar semtlerinin çamurlu sokaklarıyla anlatan; aşkın da yalnızlığın da farklı görünümlerini, altüst oluşlarını yalın ve incelikli gözlemlerle, içe derinlemesine bakışlarla aktaran, edebi yakınlık kuramadığı hiçbir yazarın metnini çevirmeyen Tomris Uyar'a adıyoruz.” denildi.

Açıklamada “Nilüfer Belediyesi olarak yıl boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerle, kendini ‘uyumsuz’ olarak tanımlayan ancak uyumsuzluklardaki uyumu gören, kendisini tanıyanlar tarafından ‘zeki ve komik’ olarak anlatılan Tomris Uyar'ı sadece çevirmenliği, öykücülüğü, günlükleri ve eleştiri yazıları üzerinden değil, yaşamının tüm yönleriyle, hayata bakışıyla, haksızlıklara karşı doğuştan muhalifliğiyle tanıyacağız. Yılın Yazarı Tomris Uyar etkinlikleri çerçevesinde kentin dört bir yanındaki mekânlarda, sahillerde, kimsesiz kalmış sokaklarda Uyar'ı anarken, 2023 Tasarım Yılı'nda onun yoğun, içten, dolaysız ve mecazsız anlatımıyla bize işaret et- tiklerinden yeni bir gelecek tasarlamak adına yardım alacağız. Yılın Yazarı Tomris Uyar etkinliklerine tüm kent halkını davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, Tomris Uyar ile ilgili atölyeler ve sempozyumlar düzenlenecek.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, 2013'ten beri her yılı edebiyat eserleri ve çok yönlü yaratıcılığı ile katkılar sunmuş bir yazara armağan ediyor. Geçen yıl, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından belirlenen yılın yazarı, Sait Faik Abasıyanık'tı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Enkazlarda kimyasal zirai ilaç tehlikesi uyarısı: İnsanlar zehirlenebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa