03 Mart 2023 18:18

ABD, yarın Ukrayna'ya mühimmat ve cephane desteği içeren yeni paket açıklayacak

Beyaz Saray Koordinatörü Kirby, ABD'nin yarın Ukrayna'ya HIMARS ve topçu sistemleri gibi sistemler için gerekli mühimmat ve cephane desteğini de içeren yeni bir yardım paketi açıklayacağını duyurdu.

Yüksek hareket kabiliyetli topçu roket sistemi (HIMARS) |  Fotoğraf: Cpl Lauren Whitney/ABD Donanması

Paylaş

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kirby, ABD'nin yarın Ukrayna'ya halihazırda sahip oldukları HIMARS ve topçu sistemleri gibi sistemler için gerekli mühimmat ve cephane desteğini de içeren yeni bir yardım paketi açıklayacağını duyurdu.

AA'nın aktardığına göre Kirby, ABD Başkanı Joe Biden ile yarın başkenti ziyaret edecek Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Ukrayna'nın gelecek haftalar ve aylarda ihtiyaç duyacağı yeni yardımlar hakkında görüşeceklerini de bildirdi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Sergey Lavrov'un Yeni Delhi'deki G20 toplantısı marjında gerçekleştirdikleri görüşmeye de değinen Kirby, Blinken'ın Rusya'nın "Yeni START" nükleer anlaşmasından çekilmesini istemedikleri, Moskova'nın ABD vatandaşı tutsak Paul Whelan'ı serbest bırakması talebi ve Ukrayna'ya desteklerinin devam edeceği mesajı olmak üzere olmak üzere görüşmede üç önemli konuyu aktardığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Ne yapacaksınız, her maçı mı kapatacaksınız?

SONRAKİ HABER

Elazığ depreminde 7 kişinin öldüğü apartmanın davasında proje sahibine iyi hal indirimi ve tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa