03 Mart 2023 19:26

İYİ Partili Koray Aydın: "Masadan kalkma gibi bir durum yok" demedim

Basına yansıyan haberde İYİ Partili Koray Aydın'ın "Masadan kalkma gibi bir durum yok" dediği kaydedildi. Aydın bu şekilde bir açıklaması olmadığını söyledi.

Fotoğraf: İbrahim Maşe/DHA

Paylaş

Meral Akşener'in altılı masaya ağır suçlamalar yöneltip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday olmaya çağıran açıklamasına dair tartışmalar sürüyor.

Kısa Dalga'da Esra Tokat'ın imzasıyla yayımlanan haberde İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'ın "Masadan kalkma gibi bir durum yok" dediği kaydedildi. Aydın ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada bu şekilde bir açıklaması olmadığını söyledi. 

Söz konusu haberde şu ifadeler yer aldı:

"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları 'masadan çekildiğine yönelik' anlaşıldı.

Kısa Dalga'ya konuşan kurmaylar ise 'masadan kalkmadık, önerilerimizi sunduk' değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, 'İYİ Parti masadan çekildi mi?' sorusuna 'Masadan kalkma gibi bir durum yok. Genel başkanımız Akşener de zaten bu yönde açıklama yaptı. Daha fazla bir şey söylememiz uygun olmaz' karşılığını verdi.

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat ise 'Masadan biz kalkmadık. Siz de dinlediniz Meral Hanımı... Yorum sizin' şeklinde imalı bir cevap vererek masadan 'İYİ Parti'nin kalkmadığını' ifade etti."

Koray Aydın, Twitter'dan yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in basın açıklaması sonrasında yorum soran gazetecilere; 'masadan kalkmadık' şeklinde bir açıklamam olmamıştır. Tam tersine sorulara ısrarla; 'Genel Başkanımızı dinlediniz, ne dediyse o' şeklinde cevap verdim. Kamuoyunun bilgisine sunulur." 

ÇIRAY: "CUMHUR İTTİFAKIYLA İŞBİRLİĞİ YAPACAK" DİYENLERİ KINIYORUZ

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı ile işbirliği yapacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek "Bu dedikoduları ahlaksızca ve utanç verici olarak buluyorum. Sayın Akşener'in 'kumar masası' sözleri Cumhur İttifakı ile işbirliği yapacağımıza dair yorumlar yapanları yalanlamak için söylenmiştir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlıktan, CHP'li Nazlıaka hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

CHP, Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti genel başkanları yarın buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa