04 Mart 2023 19:15
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mart 2023 20:43

Meral Akşener, 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına katılmayacak

İYİ Parti, Meral Akşener'in 6 Mart’taki Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı.

Fotoğraf: İYİ Parti/AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına katılmayacağı bildirildi.

İYİ Parti Genel Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in, CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin 6 Mart'ta gerçekleştireceği toplantıya katılmayacağını açıkladı.  

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da "Bu haliyle beşli masa ya da altılı masa, öyle anlaşılıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulmuş bir masa haline gelmiştir" dedi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve Genel Başkan başdanışmanları, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında partinin Genel Merkez ek binasında toplandı. Akşener, gerçekleştirilen toplantıların ardından parti genel merkezi ek binasından ayrıldı.

Erhan Usta, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu haliyle beşli masa ya da altılı masa, öyle anlaşılıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulmuş bir masa haline gelmiştir. Söylediğimiz şey çok net ve açık; mutabakatla karar alma konusunda son toplantıda yaptıkları hatayı düzeltecek bir irade beyanı ortaya koyarlarsa her zaman için masa devam eder, bizim için kapı açıktır. Ama ilkelerden vazgeçmek istemiyoruz, kararlar mutabakatla alınacak. Bugüne kadar da öyle yaptık" dedi.

Usta, Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin ise “Adaylık meselesi şu an gündemimizde değil” ifadelerini kullandı.

6 Mart'taki toplantıya davet mi bekledikleri sorulan Usta, "İrade beyanı bekliyoruz. Ama belli ki bu irade olmayacak. Masanın başlangıçtan itibaren ne için kurulduğunu son geldiğimiz noktada anlamış olduk" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Masanın son toplantısında 5 parti de Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını isterken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini öne sürmüştü. Önerisi reddedilen Akşener, daha sonra masaya sert suçlamalar yönelttiği bir açıklama yaparak söz konusu isimlere adaylık çağrısında bulundu. İmamoğlu ve Yavaş bu çağrıyı reddetmiş, CHP'ye ve ittifaka bağlılıklarını teyit etmiş, adaylarının Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulamıştı. Kılıçdaroğlu da "Soframızı büyütmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nazlıaka'dan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na: Bizle değil, kaybolan veya refakatsiz çocuklarla uğraşın

SONRAKİ HABER

Almanya Başbakanı Scholz'dan gizemli Beyaz Saray ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa