05 Mart 2023 12:47

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de istifalar başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, İyi Parti’nin grup kurabilmesi için CHP’den transfer olan iki üye istifasını sundu. İstifaların Mansur Yavaş ve CHP’den habersiz sunulduğu öne sürülüyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin iki üyesi İyi Parti'den istifa etti. Bu iki üyenin İyi Parti'nin belediye meclisinde grup kurabilmesi için CHP’den transfer oldukları, istifaların ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP’den habersiz sunulduğu öne sürülüyor.

İyi Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkaracak Millet İttifakı’nda çıkan krizin yankıları sürüyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yaptığı adaylık çağrısı karşılık bulmamıştı. Yavaş ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına açıktan destek verirken, İyi Parti’de istifalar da ardı ardına geldi.

En dikkat çekici gelişmelerden biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandı. ABB Meclis’inde grup kurabilmeleri için İyi Parti’ye geçen 3 CHP’li üyeden ikisi istifasını sundu. Belediye Meclisi kaynakları bunu CHP’nin talimatıyla olmadığını, meclis üyelerinin inisiyatifiyle gerçekleştiğini söylerken, istifaların ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP’den habersiz sunulduğunu aktardılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimine kırıcı, tartışmaları büyüten açıklamalardan uzak durmaları yönündeki talimatının belediyelere de ulaştığı öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Tarım desteği yetersiz; iktidar, desteği sermayeye veriyor

SONRAKİ HABER

Lavrov’un Bakü ziyareti: Sallantıdaki Rusya-Azerbaycan ‘ittifakı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa